VIDEO/ opet horor s rasvjetom

Očajni Sarajlija: Sedmicama živimo u totalnom mraku, odgovorni ne reaguju, kao da čekaju da se desi razbojništvo

Hronika17.04.24, 11:44h

Očajni Sarajlija: Sedmicama živimo u totalnom mraku, odgovorni ne reaguju, kao da čekaju da se desi razbojništvo
Kada nazovete Ministarstvo komunalne privrede oni Vam kažu nazovite KJKP Park, nakon toga poziva iz KJKP Park kažu nazovite Centar za nadzor. Pozovete centar za nadzor na lokalima se niko ne javlja. Uradite sve ponovo i shvatite da ste izgubili dva dana

 

 

Nakon što smo prije manje od mjesec dana izvještavali o mukama stanara Buća Potoka, koji su se žalili na nesnošljivu činjenicu da u jednom gradskom naselju, usljed neispravne i dotrajale javne rasvjete žive u mraku, na adresu DEPO portala danas je stiglo još jedno  pismo ogorčenog i isfrustriranog Sarajlije. Ovaj stanovnik Nove Otoke žali se na isti problem, iako je u drugi gradski kvart. 


Pored činjenice da stanovnici oba sarajevska naselja žive u tami i nerado noću izlaze na ulice jer se osjećaju nesigurno, čini se da im je zajednički i problem upornog oglušivanja nadležnih na njihove apele i zahtjeve za rješavanje ovog stanja. 


U svom današenjm pismu, čitalac DEPO Portala sa Otoke, piše sljedeće:

 

- Poštovani, 


Vi kao predstavnici medija i jedini dio našeg sistema koji može izvršiti pritisak i utjecati na realizaciju, sanaciju i ispravljanje anomalija u našem društvu. Pišem sa željom i nadom da će te prenijeti, pisati ili obići problem u ulici Mehmeda Alagića, naselje Nova Otoka.


Prošlo je više od tri sedmice kako je jedan dio naselja u totalnom mraku. Javna rasvjeta je van funkcije i to onaj dio parking prostora i dječjeg igrališta. Područje u krugu od 100 metara u totalnom je mraku. Stanovnici, vlasnici ugostiteljskih objekata, predstavnici stanara upućivali su pozive međutim bez reakcije.


Mnogi su izgubljeni i u samoj nadležnosti tako da su samo najuporniji mogli prijaviti problem. Kada nazovete Ministarstvo komunalne privrede oni Vam kažu, 'nazovite KJKP Park', nakon toga poziva iz KJKP Park kažu, 'nazovite Centar za nadzor'.


Pozovete centar za nadzor na lokalima se niko ne javlja. Uradite sve ponovo i shvatite da ste izgubili dva dana.


Kretanje svih stanara u ovom području u najmanju ruku je ugroženo. Ono što posebno brine jeste da je parking prostor u totalnom mraku što na kompletnu sigurnosnu situaciju vlasnicima automobila daje dodatne muke u vidu eventualnih krađa i razbojništava. O korištenju i posjeti dječjeg igrališta besmisleno je pisati.


Očigledno je potrebna vanredna situacija da bi došlo do sanacije. U ovom slučaju to je krađa, razbojništvo - završava zabrinuto, šaljući nam u prilogu i snimak mračne ulice u kojoj živi.

 

Podsjećamo, zaključkom Vlade KS od januara 2023. godine KJKP 'Park' d.o.o. Sarajevo ovlašteno je i jedino zaduženo komunalno preduzeće za održavanje ispravnosti sistema javne rasvjete na području svih devet općina u Kantonu Sarajevo.


A kako noću izgleda ulica Mehmeda Alagića, u naselju Nova Otoka, pogledajte u dostavljenom video snimku:

 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook