garantuje zadovoljstvo

Da li ste čuli za 'singapurski poljubac': Nova seksualna praksa za koju mnogi ne znaju, a pravi vatromet u krevetu

DEPO PLUS14.04.24, 17:27h

Da li ste čuli za 'singapurski poljubac': Nova seksualna praksa za koju mnogi ne znaju, a pravi vatromet u krevetu
Ono što se zna je da ova vještina ima tantričko porijeklo, čiji se prvi tragovi mogu vidjeti dokumentovani u Kamasutri i također u azijskim zemljama kao što su Japan i Tajland

 

Sa društvenim medijima i internetom, ponekad se čini da nema kraja spisku seksualnih vještina koje su bile „prašnjave“, a koje niste znali, pa se vode kao nove. Ovo je slučaj sa “Singapurskim poljupcem”, vještinom koja, prema legendama, datira oko 3000 godina unazad, po kojoj je i dobio ime, a navodno je radi žena koja je znala da osjeća i pruža zadovoljstvo pokretima unutar njene vagine.

 

Ono što se zna je da ova vještina ima tantričko porijeklo, čiji se prvi tragovi mogu vidjeti dokumentovani u Kamasutri i također u azijskim zemljama kao što su Japan i Tajland. Ali u čemu se sastoji? Pa, jednostavno pravi snažne kontrakcije sa zidovima vagine dok muškarac penetrira u nju.

 

Kako pravilno izvesti “poljubac”

 

Kao što smo vam objasnili, “Singapurski poljubac” se sastoji od uzastopnog stezanja vagine dok je penis tamo. Ono što ovi tipovi pokreta proizvode je masaža za penis i osjećaj usisavanja. Međutim, njegovo izvođenje također proizvodi više zadovoljstva kod žene.

 

Ovo nije teška praksa za izvođenje, ali da bi se uradila takva kakva jeste, žena mora imati jake vaginalne mišiće zvane pubococcygeus. Svi mišići se mogu vežbati, uključujući i mišiće naših genitalija. Za ovo morate da pribjegnete Kegelovim vježbama.

 

Uradite to kako vam je najprijatnije. Međutim, preporučljivo je to učiniti sjedeći. Zamislite da mokrite i sve što treba da uradite je da pokušate da zaustavite taj protok tečnosti. Stisnite, držite nekoliko sekundi i otpustite.

 

Preporučuje se 20 ponavljanja tri puta dnevno. Na isti način to mogu izvesti i muškarci. Ovo ne samo da pomaže u uživanju u krevetu, već i sprječava inkontinenciju u budućnosti.

 

Kada se ojača, počnite. Poza nije bitna, ali se preporučuje da muškarac bude na vrhu, kao u ‘Misionaru’, i da na trenutak ostane miran. Tamo žena počinje da steže vaginu kao da radi Kegelove vježbe.

 

Ovdje mogu postojati varijacije. Dok se kontrahujete, možete da pravite pokrete karlicom, može doći do dubljeg i ponovljenog prodiranja. Zavisi od toga šta osjećate sa svojim partnerom i kako komunicirate.

 

Jačanje ovih mišića, za oba spola, ne samo da pomaže u sprječavanju inkontinencije, već i olakšava proizvodnju orgazma i podmazivanje. Pored toga, utiče na vrijeme ejakulacije ili erektilne disfunkcije.

 

(Azra/DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook