praznici i odmor pred vratima

Za 1. maj građani biraju se Pariz, Barselona i Beč, a za ljetovanje Tunis, Turska…Kakve su cijene?

Lifestyle14.04.24, 14:10h

Za 1. maj građani biraju se Pariz, Barselona i Beč, a za ljetovanje Tunis, Turska…Kakve su cijene?
U odnosu na pretprošlu godinu osjeti se blago poskupljenje

Kažu da je najljepše putovati u proljeće jer, prije svega, proljeće je poznato po dosta blagom i ugodnom vremenu, što je često pogodno za razgledavanje gradova koje planirate posjetiti, piše Večernji list BiH.

 

Kiše neće biti obilne, a istodobno tople sunčeve zrake grijat će vas baš onoliko koliko vam je sunce nedostajalo proteklih mjeseci… Jednako tako, što je vrijeme toplije, navala turista je veća pa biste u proljeće mogli izbjeći velike gužve na raznim turističkim atrakcijama, što je svakako plus.

 

Budući da je ovo godišnje doba posljednjih godina sve popularnije za putovanja, provjerili smo što kažu u agencijama, što se nudi, ali i koje su destinacije najtraženije. - Što se tiče proljetnih destinacija do koje se stiže busom, u ponudi imamo Beč, Budimpeštu, Rim, Prag i Pariz, i to su destinacije koje uvijek imamo u ovo doba godine. Uz navedeno, imamo i avioaranžmane, i to za Istanbul - koje imamo svaki tjedan, zatim Pariz, Barcelonu, Rim i Maltu. I sve navedene destinacije su vrlo popularne. Osim toga, tu su i Dubai i Maldivi, ali i MSC krstarenja na koja prva skupina odlazi upravo oko 1. svibnja, dok su ostali termini uglavnom u lipnju, srpnju i kolovozu, kažu nam iz agencije za putovanja Sol Azur.

 

 Veliko zanimanje uglavnom vlada za sve destinacije koje smo objavili, međutim, mogli bi se izdvojiti Barcelona, Pariz i Beč. No, sve destinacije u terminima koje smo objavili su sa zagarantiranim polascima i sve destinacije se nekako popunjavaju svojim intenzitetom. Avioaranžmani su u potpunosti popunjeni za vrijeme oko prvog svibnja, govore nam u ovoj sarajevskoj agenciji. Zanimalo nas je i koje destinacije se traže ovog ljeta, je li bilo nekih noviteta. - Posljednje dvije godine radimo MSC krstarenja i mogu vam reći da su poprilično popularna. Uz krstarenja, tu su već aktualni Turska, Tunis i Egipat. Novitet je svakako Grčka, za koju imamo ponudu u sezoni, kao i Španjolska - priča nam u razgovoru, dodajući da se cijene nisu drastično mijenjale. - Kada je riječ o cijenama, nije bilo drastičnih razlika, posebno jer još uvijek traje razdoblje ranih rezervacija, tako da za sada nismo osjetili poskupljenje. U odnosu na pretprošlu godinu osjeti se blago poskupljenje, ono se osjetilo već prošle godine, ali što se tiče ove godine, još uvijek su to cijene koje su prihvatljive. Ne znamo koliko će se cijene promijeniti, ali još uvijek smo u pregovorima za produljenje razdoblja ranog bukinga i nadamo se da će ostati do kraja tekućeg mjeseca - zaključila je u razgovoru agentica za putovanja.

 

 Venecija je, kažu, idealna destinacija za kratko putovanje i četiri dana u njoj možete provesti po cijeni od 249 KM. Vrlo popularan je i glavni grad Mađarske - Budimpešta, grad s oko dva milijuna stanovnika, administrativno, kulturno, znanstveno, gospodarsko, trgovinsko i prometno središte Mađarske, a četiri dana u ovom gradu možete provesti po cijeni od 359 KM. Pariz, glavni grad Francuske, ubraja se među najposjećenija turistička središta u svijetu, a za šest dana na ovoj lokaciji potrebno vam je oko 650 KM. Za četiri dana u Beču potrebno vam je oko 400 KM, za isto toliko dana u Pragu 390 KM...

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook