Bez podrške

Nadležna komisija nije prihvatila principe Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu BiH

Front02.04.24, 11:33h

Nadležna komisija nije prihvatila principe Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu BiH
Ustavnopravna komisija nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o dopunama Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Dom naroda PSBiH

 

 

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na sjednici nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, niti su prihvaćeni principi Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Denis Zvizdić. 

 

Ustavnopravna komisija nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o dopunama Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Dom naroda PSBiH.

 

Članovi Ustavnopravne komisije nisu podržali poslaničku inicijativu Denisa Zvizdića kojom Predstavnički dom PSBiH traži od Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko Distrikta BiH da u roku od 60 dana od usvajanja ove inicijative, pripreme izmjene entitetskih krivičnih zakona i Krivičnog zakona Brčko Distrikta BiH kojim će se kao posebno krivično djelo definisati "obijesna vožnja u drumskom saobraćaju”.

 

Usvojen je prijedlog da na XXII savjetovanju iz krivičnopravne oblasti, koje će se održati od 5. do 8. juna ove godine u Neumu, učestvuju svi članovi Komisije, kao i službenici Kancelarije sekretara Komisije, saopćeno je iz Sektra za odnose s javnošću PSBiH. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook