'INDEXI I PRIJATELJI' U BKC-U

20 godina od smrti legendarnog Bode Kovačevića - jeste li znali da je bio i slikar?

Kultura01.04.24, 19:21h

20 godina od smrti legendarnog Bode Kovačevića - jeste li znali da je bio i slikar?
Bodo Kovačević bio je skladatelj, gitarist i istaknuta figura u kultnom bendu Indexi. No, manje je poznato da je Bodo, pralelno s svojom glazbenom karijerom, njegovao i talent prema slikarstvu. Akvareli su postali još jedan medij njegova izražavanja

 

'


Slike Bode Kovačevića, legendarnog člana benda Indexi, bit će predstavljene na izložbi u BKC-u 13. aprila, na obilježavanju 20 godina od njegovog odlaska, ističući njegovu umjetničku raznolikost. Ova počast njegovom naslijeđu dodatno će se obilježiti koncertom "Indexi i prijatelji", gdje će se pridružiti glazbene legende.


Ove godine obilježava se 20 godine od odlaska Slobodana Bode Kovačevića, čovjeka čija je kreativnost i talent obilježio glazbenu scenu ovih prostora. Bodo Kovačević bio je skladatelj, gitarist i istaknuta figura u kultnom bendu Indexi. No, manje je poznato da je Bodo, pralelno s svojom glazbenom karijerom, njegovao i talent prema slikarstvu. Akvareli su postali još jedan medij njegova izražavanja. 

 

slika-bodo-kovacevic-1


Kao počast njegovom umjetničkom naslijeđu izložba njegovih akvarela bit će otvorena BKC-u 13. aprila u 18:30, netom prije koncerta „Indexi i prijatelji“ koji će početi u 20 sati.  Ulaz na izložbu je slobodan, a među građanima, počast će mu odati i članovi benda indexi, najuža rodbina i prijatelji. 


O Bodi Kovačeviću...


Rođen 29. prosinca 1946. u Sarajevu, Bodo je diplomirao arhitekturu prije nego što je ljubav prema glazbi pobijedila. 


Početkom šezdesetih godina pridružio se grupi Lutalice kao gitarist, a potom postao član Indexa od 1965. godine. 


Njegova glazbena karijera obilježena je nezaboravnim hitovima poput "Pružam ruke", "Plima" i "Modra rijeka", ostavljajući dubok trag na jugoslavenskoj glazbenoj sceni. 


Između ostalog sudjelovao u aranžiranju prvog i, po mnogima, najboljeg albuma Josipe Lisac, "Dnevnik jedne ljubavi" iz 1973. godine.

 

plakat-indekxi-i-prijatelji


O koncertu "Indexi i prijatelji"...


Indexi i prijatelji okupit će se 13. aprila u Sarajevu (BKC), 14. aprila u Zenici (BNP) i 15. aprila u Banja Luci (Borik). 


Na ovom legendarnom hommageu bendu Indexi uz članove benda - Fadila Redžića, Nenu Jurina, Pece Peteja, Sinana Alimanovića, te gitaristu Murisa Varajića pridružiti će se glazbene legende poput Vlatka Stefanovskog, Branka Đurića Đure, Borisa Novkovića, Dade Topića, Seida Memića - Vajte, Dejana Cukića, Aide Mušanović Arsić, Hari Mata Harija, Nermina Puškara, Zorana Predina, Vlade Kalembera, Saše Dragaša te Gabora Lenđel.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook