Veliki uspjeh naše djece

Mladi hokejaši 'Vukova' iz Sarajeva osvojili prvo mjesto na turniru u Grazu

Sport29.03.24, 21:14h

Mladi hokejaši 'Vukova' iz Sarajeva osvojili prvo mjesto na turniru u Grazu
Iako učesnici navedenog turnira koji su dolazili iz drugih država treniraju u mnogo boljim uslovima, to nije sprečilo naše Vukove da ih silovito poraze tako što su u ukupnom rezultatu u 13 utakmica koje su odigrali dali 80 golova, a primili samo 20

 

 

Tragom osvajanja zlata hokejaške reprezentacije krajem februara ove godine kada su naši hokejaški reprezentativci pobijedili selekciju Sjeverne Koreje u finalu Svjetskog prvenstva divizije III B, protekli vikend mladi hokejaši slekcije U10 HK Vukovi, uzrast djece do 10 godina, sa trenerom Nerminom Alićem, hokejaškim reprezentativcem, osvojili su prvo mjesto na turniru U10 Graz 99 Juniors Cup 2024 koji je održan proteklog vikenda u Grazu.


Na navedenom turniru učešće je uzelo 13 klubova sa 16 ekipa iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine: Graz 99ers, Linz Steel Wings, EW Zeltveg, EC Villach, EC KAC Klagenfurt, KSV, EC Ice Hawks Bruck, KHL Medveščak, KHL Zagreb, HK NS Stars, Olimpija Ljubljana, Slavia jr. Ljubljana i HK Vukovi Sarajevo.

 

Iako učesnici navedenog turnira koji su dolazili iz drugih država treniraju u mnogo boljim uslovima, to nije sprečilo naše Vukove da ih silovito poraze tako što su u ukupnom rezultatu u 13 utakmica koje su odigrali dali 80 golova, a primili samo 20.
 

U polufinalnoj utakmici Vukovi su igrali protiv austrijskog KAC kojeg su porazili sa 4:2, dok ih je u finalu dočekao domaćin turnira Graz 99ers kojeg su pobjedili ubjedljivim rezultatom od 5:2. Ukupni rezultati svih utakmica dostupni su na ovom linku.
 

Mladi hokejaši koji su donijeli pehar za prvo osvojeno mjesto su: Vigo London, Harun Hodžić, Jusuf Silajdžić, Atila Lincender, Boran Dosić, Emir Čelebić, Hasan Prelić, Kerim Zubčević, Timur Šabić, Harun Omeragić i Ishak Seferović.
 

Nažalost, stanje je takvo da talentovana djeca mogu učestvovati na turnirima samo uz podršku roditelja koji sami finansiraju odlaske djece na turnire. Ipak, ostaje nada da će internacionalni uspjesi mladih sportista kao što je ovaj potaknuti nadležne organe da više imaju sluha za njihov razvoj i razvoj hokeja u Bosni I Hercegovini, te da će se popularnost ovom sportu kakva je bila osamdesetih godina vratiti u punom sjaju.

 

(Klix, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook