Najobrazovanija kraljevska nevjesta

Preci rudari, a majka stjuardesa... Mnogi su se rugali: Ko je bila Kate prije udaje za budućeg kralja?

ŽENA iN24.03.24, 14:42h

Preci rudari, a majka stjuardesa... Mnogi su se rugali: Ko je bila Kate prije udaje za budućeg kralja?
Britansko plemstvo na Kate nije gledalo s naročitim simpatijama, a u tome su navodno prednjačili prijatelji princa Williama koji su se izrugivali činjenici da je majka njegove djevojke stjuardesa

 

 


Svi svjetski mediji juče su na naslovnoj strani imali princezu Kate, buduću englesku kraljicu, koja je prethodne večeri objavila da boluje od raka te da trenutno prolazi kroz kemoterapiju. Velika Britanija je u šoku zbog vijesti o 42-godišnjoj princezi koja je već godinama jedan od najomiljenijih članova britanske kraljevske obitelji.


Princeza Kate, odnosno Catherine, supruga je budućeg kralja Ujedinjenog kraljevstva i majka njegovog nasljednika princa Georgea


Najobrazovanija kraljevska nevjesta u povijesti


Kate trenutno nosi titulu princeze od Walesa, vojvotkinje od Cambridgea, vojvotkinje od Cornwalla, kao i vojvotkinje od Rothesaya, grofice od Carricka i barunice od Renfrewa. Udajom za princa Williama 2011. godine postala je vojvotkinja od Cambridgea, a nakon smrti kraljice Elizabete kralj Charles joj je dodijelio titulu princeze od Walesa koju je prije nje koristila princeza Diana.


Kate se za Williama udala u travnju 2011. godine. U trenutku udaje za budućeg kralja bila je najobrazovanija kraljevska nevjesta u povijesti i jedina pučanka koja se udala za nasljednika britanske krune u posljednjih 300 godina.

 

kate-middleton


U braku s Williamom rodila je troje djece. Georgea, Charlotte i Louisa.


Potomak je rudara i kći stjuardese


Za razliku od svoje svekrve Diane, i ostalih kraljevskih nevjesta u 20. stoljeću, Kate Middleton je prije udaje za princa bila pučanka. Iako dolazi iz dobrostojeće obitelji, Middletonovi su u Velikoj Britaniji smatrani srednjom klasom. Obitelj njezine majke u prošlosti su bili rudari, a njezina majka Carole je bila stjuardesa prije udaje za njezinog oca Michaela, prenosi Index.hr.


Britansko plemstvo na Kate nije gledalo s naročitim simpatijama, a u tome su navodno prednjačili prijatelji princa Williama koji su se izrugivali činjenici da je majka njegove djevojke stjuardesa. 


Kate Middleton diplomirala je povijest umjetnosti 2005. godine na slavnom sveučilištu St Andrews gdje je i upoznala budućeg supruga. Prije zaruka radila je u marketingu i prodaji obiteljske firme Middletonovih. Zaljubljenica je u fotografiju.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook