nakon sastanka s Varhelyijem

Konaković s puno optimizma: 'U Bruxellesu ne kriju zadovoljstvo dosad učinjenim i traže da proces dovedemo do kraja'

Front07.03.24, 13:36h

Konaković s puno optimizma: 'U Bruxellesu ne kriju zadovoljstvo dosad učinjenim i traže da proces dovedemo do kraja'
U Bruxellesu zaista ne kriju zadovoljstvo zbog dosad učinjenog, ali traže od nas da ovaj proces efikasno dovedemo do kraja i da ovih dana završimo priču o Zakonu o Sudu BiH i zaštiti izbornog integriteta - rekao je Konaković

 

 

 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas u Bruxellesu s evropskim komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Varhelyijem kojeg je informisao o evidentnom napretku koji je BiH ostvarila, te su razmijenili iskustva i informacije u svjetlu iščekivanja konačne odluke EU o mogućem otvaranju pregovora s našom zemljom.

 

konakovic-varhely-2


- U Bruxellesu zaista ne kriju zadovoljstvo zbog dosad učinjenog, ali traže od nas da ovaj proces efikasno dovedemo do kraja i da ovih dana završimo priču o Zakonu o Sudu BiH i zaštiti izbornog integriteta - rekao je Konaković za Fenu.

 

konakovic-varhely-1


Istakao je da se BiH nalazi u samoj završnici tog procesa i da sa još malo uloženog truda možemo postići istorijski iskorak na evropskom putu.


Konaković je naveo da bi nam to garantovalo sigurnost i stabilnost, te posebno otvorilo mogućnosti za nove investicije, ekonomski razvoj i zadržavanje mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook