Dešava se...

Nasmijali cijeli grad u BiH, profesora smijenili jer je TRUDAN: 'Čestitaju mi...'

Zabava06.03.24, 13:38h

Nasmijali cijeli grad u BiH, profesora smijenili jer je TRUDAN: 'Čestitaju mi...'
Pašalić se u julu 2023. godine javio na konkurs za člana Skupštine Javnog preduzeća Gradska dvorana i regularno izabran kao jedan od tri člana Skupštine

 

 

Amira Pašalića, profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz Sanskog Mosta, trenera u Omladinskom košarkaškom klubu "Sana", smijenili su sa jedne javne funkcije jer je trudan, piše Faktor.

 

Dobro, čovjek nije baš trudan, ali objašnjenje na Općinskom vijeću Sanskog Mosta je bilo upravo takvo.

 

Pašalić se u julu 2023. godine javio na konkurs za člana Skupštine Javnog preduzeća Gradska dvorana i regularno izabran kao jedan od tri člana Skupštine.

 

- Kao sportski radnik svoju dužnost sam obavljao u skladu sa zakonom i pravilnicima - ističe i dodaje da ga je jučer te dužnosti razriješilo Općinsko vijeće Sanskog Mosta.

 

Vijećnici su dobili objašnjenje da je razlog njegova trudnoća. No kako je zapravo došlo do toga?

 

- Jučer čujem da je jedna od tačaka na Općinskom vijeću i moje razrješenje. Ali dobro, ne igra mi to nikakvu ulogu, samo obaveza manje. Međutim, kad je došla na red ta tačka dnevnog reda, kolega moj DIF-ovac što radi sa mnom u školi, ustao je za govornicu i pitao: "Zašto razrješavate Amira, čovjek je radio dobro posao, sve po zakonu, sve je dobro funkcioniralo...?" Da bi pomoćnica načelnika Općine izašla da objasni i rekla: "Pa razlog je trudnoća". Svi su se smijali u Općinskom vijeću i onda se javio načelnik Sanskog Mosta i objasnio da je pomoćnica pomiješala tačke dnevnog reda - pojašnjava Pašalić za Faktor.

 

Otkako se ovo pročulo u gradu, Pašalića zovu i šalju mu poruke sa raznim dosjetkama, pa ga između ostalog pitaju u kojem je mjesecu trudnoće i čestitaju mu. Što se trudnoće tiče, pretpostavka je da je neka dama tražila razrješenje zbog trudnoće.

 

- Ja za to sve nisam ni znao dok me sinoć nije jedan kolega nazvao i ispričao mi. Prvo mi čestita na trudnoći, mislim se, šta mu je?! - kaže Pašalić koji se na kraju i sam šalio s tim, pa obzananio i na društvenim mrežama uz poruku vijećnicima:

 

- Hvala vam dragi vijećnici što se brinete za mene i moje zdravlje!

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook