foto/ sarajevo, travnik, bihać

Bar na tren zaboravili na svoju muku: Svečani ručak povodom Dana nezavisnosti BiH u restoranima dobre volje

Hronika01.03.24, 20:35h

Bar na tren zaboravili na svoju muku: Svečani ručak povodom Dana nezavisnosti BiH u restoranima dobre volje
Na stolovima je bilo nekoliko raznovrsnih, kvalitetnih, ukusnih slanih i slatkih jela, te torte u bojama zastave Bosne i Hercegovine, a korisnici su uživali u prazničnoj atmosferi

 

 

 

U restoranima dobre volje Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu, Travniku i Bihaću danas je održan tradicionalni svečani ručak povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 


Ručak je organizovan za ljude koji se svakodnevno hrane u kuhinjama Udruženja, zbog teške socijalno-ekonomske situacije u kojoj se nalaze.

 

rucak-restoran-dobre-volje-1


Na stolovima je bilo nekoliko raznovrsnih, kvalitetnih, ukusnih slanih i slatkih jela, te torte u bojama zastave Bosne i Hercegovine, a korisnici su uživali u prazničnoj atmosferi. 

 

rucak-restoran-dobre-volje-2

rucak-restoran-dobre-volje-4

rucak-restoran-dobre-volje-6


- Cilj nam je bio da se u svečanoj i lijepoj atmosferi družimo sa našim korisnicima i da im ovaj dan učinimo posebnim, te da im pokažemo da nisu zaboravljeni. Koliko im znači današnja trpeza, toliko im znači i to što su proveli vrijeme sa drugima, smijali se i barem na kratko zaboravili na svoje probleme. Također, željeli smo i da skrenemo pažnju na sve veći broj onih koji danas jedva izlaze na kraj sa stalnim poskupljenjima i potrebna im je socijalna podrška - istakli su iz Udruženja. 

 

rucak-restoran-dobre-volje-5

rucak-restoran-dobre-volje-7


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook