Određen joj pritvor

Saslušana kćerka Saše Kulišića koja je osumnjičena da je učestvovala u ubistvu oca: Stručna lica ostala u šoku

Hronika01.03.24, 11:22h

Saslušana kćerka Saše Kulišića koja je osumnjičena da je učestvovala u ubistvu oca: Stručna lica ostala u šoku
Maloljetnoj kćerki ubijenog Saše Kulišića koja je označena kao saizvršilac u teškom krivičnom djelu produžen je pritvor rješenjem Osnovnog suda u Doboju koji je nadležan za vođenje postupka protiv osumnjičene obzirom da se radi o starijoj maloljetnici

 


Uloga maloljetne kćerke (14) u stravičnom ubistvu oca Saše Kulišića daleko je složenija nego što se moglo i pretpostaviti u prvim trenucima istrage, a njeno ponašanje šokiralo je istražioce, ali i stručne radnike, saznaje Srpskainfo.


– Iako se ipak radi o djetetu, maloljetnoj kćerki žrtve, jako nas je iznenadilo što nije pokazala nikakve znakove empatije, odnosno da joj je žao zbog onoga što se dogodilo njenom ocu- otkriva do sada nepoznate detalje slučaja koji je šokirao BiH i region izvor Srpskainfo.
 

U okviru istrage teško ubistva ubistva Saše Kulišića, maloljetna kćerka je saslušana pred psihologom i stručnim radnicima koje je iznenadila hladnokrvnost djevojčice od 14 godina.
 

Maloljetnoj kćerki ubijenog Saše Kulišića koja je označena kao saizvršilac u teškom krivičnom djelu produžen je pritvor rješenjem Osnovnog suda u Doboju koji je nadležan za vođenje postupka protiv osumnjičene obzirom da se radi o starijoj maloljetnici.
 

Istovremeno, istraga i dalje ide u pravcu utvrđivanja odgovornosti ko je konstantno nabavljao lijek “treana“ jačine 10 mg kojim je duži period trovan ubijeni Saša Kulišić.
 

Upravo se kćerka ubijenog sumnjiči da je ocu u limunadu sipala lijek ”treana”, čime ga je neposredno prije ubistva omamila.
 

Ovaj dio će kako saznaje Srpskainfo takođe biti jasan nakon što se otklone svi problemi sa IZIS-om u Doboju.


Podsjetimo, za krivično djelo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo i za koje se može izreći doživotna robija osumnjičeni su Sašina supruga Andrea Kajganić i njen ljubavnik Dražen Lazarević, kojima je Okružni sud u Doboju produžio pritvor za još dva mjeseca.
 

Kajganić i Lazarević osumnjičeni su da su kao saizvršioci, zajedno s maloljetnicom, počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način.
 

Istragom je utvrđeno da su supruga ubijenog Saše Kulišića sa kojima je imala dvije maloljetne kćerke i njen ljubavnik tinejdžer 29. januara ove godine upali u porodičnu kuću i savladali Sašu Kulišića koji je prethodno bio omamljen tabletama koje mu je u limunadu sipala maloljetna kćerka (14). Nakon što su savladali žrtvu, Kajganićeva i Lazarević su Kulišiću oblijepili glavu selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta Preslica.
 

Osumnjičeni su se kretali prema izletištu u dva automobila, Lazarević je vozio prvi, a Kajganić drugi u čijem gepeku se nalazio vezani Kulišić.
 

Po dolasku na izletište, a kako je to ranije saopšteno tokom vanredne konferencije za medije u Policijskoj upravi Doboj, Kajganićeva je otvorila gepek i četiri puta u stomak ubola Kulišića, nakon čega su ga izbacili iz auta u šumi i pobjegli.
 

Oružje kojim je izvršeno teško ubistvo još uvijek nije pronađeno.
 

Kako je Srpskainfo ranije ekskluzivno objavila, veliku ulogu u brzom hapšenju osumnjičenog Lazarevića i rasvjetljavanju slučaja imao je policijski sužbenik iz Doboja koji je noć prije primijetio sumnjivo ponašanje tinejdžera na lokalnoj benzinskoj pumpi.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook