Slavili protiv Sjeverne Koreje

Historijski uspjeh hokejaške reprezentacije BiH u Zetri!

Sport29.02.24, 22:27h

Historijski uspjeh hokejaške reprezentacije BiH u Zetri!
Bosna i Hercegovina je osvojila svoju prvu zlatnu medalju u hokeju, te tako osvojila IIHF WC IIIB diviziju i zasluženo se plasirala u IIHF WC IIIA diviziju

 

 

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Skenderiji ostvarila je pobjedu nad reprezentacijom Sjeverne Koreje, te tako osvojila zlato, a krajnji rezultat utakmice bio je 4:2.

 

Nakon pobjede protiv Irana, Filipina i Singapura, naša reprezentacija je morala da pobjedi još jednu utakmicu kako bi osvojila zlato u IIHF WC IIIB diviziji, što je i uradila i tako se plasirala u IIHF WC IIIA diviziju.

 

Na početku nije krenulo dobro po našu reprezentaciju, rano je primljen gol protiv dosta nezgodne reprezentacije Sjeverne Koreje.

 

hokej

 

Hendikep koji je također u prvoj trećini zadesio našu reprezentaciju je povreda Mirze Omera, koji nije mogao nastaviti ovaj susret.

 

Međutim, fantastična reprezentacija Bosne i Hercegovine poravnava rezultat 5 minuta prije kraja prve trećine, asistirao je Alen Filipović, a iz mat pozicije postigao gol Niko Gaković.

 

Naša reprezentacija 3 minuta prije kraja prima gol, te tako Sjeverna Koreja postavlja novo vodstvo od 2:1, ovaj rezultat ostao je do kraja prve trećine.

 

Početak druge trećine nije donio prevelika uzbuđenja, te tako nije bilo pogodaka u prvih 5 minuta.

 

Dosta tvrda prva polovina druge trećine, uz par odličnih prilika naše reprezentacije koje nisu realizovali naši hokejaši.

 

Naša reprezentacija izjednačuje 2 minute pred kraj druge trećine, Belimin Sinanbegović asistirao je u odličnoj akciji koju je završio Dino Cordalija.

 

Nakon pola minute potpuni preokret naše reprezentacije, na asistenciju Adnana Mlivića gol postiže Andreas Andrijašević.

 

Bosna i Hercegovina nakon druge trećine imala je prednost od 3:2, te je tako bila na korak od zlata.

 

Početak posljednje trećine donio je povećanje prednosti za našu reprezentaciju, ovoga puta strijelac gola je bio Denny Miškić.

 

Bosna i Hercegovina je osvojila svoju prvu zlatnu medalju u hokeju, te tako osvojila IIHF WC IIIB diviziju i zasluženo se plasirala u IIHF WC IIIA diviziju.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook