zbog samita

Dolazi nam Zelenski: Predsjednik Ukrajine stiže u region, hiljade policajaca na ulicama

Front27.02.24, 17:40h

Dolazi nam Zelenski: Predsjednik Ukrajine stiže u region, hiljade policajaca na ulicama
Nakon samita Ukrajine i jugoistočne Evrope, na kojem će učestvovati i predstavnici balkanske šestorke, u četvrtak će biti održan samit Zapadnog Balkana na kojem će se razgovarati o Planu rasta za taj region

 

 

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski trebalo bi večeras da stigne u Albaniju gdje se u srijedu održava samit Ukrajina-jugoistočna Evropa, a Tirana je od danas pod jakim bezbjednosnim mjerama, pišu albanski mediji.


Kako prenosi Voksnjuz, na bezbjednosnim mjerama biće angažovano oko 1.600 policajaca, uključujući interventne ekipe i anti-terorističku službu, dok će još oko 400 pripadnika Garde biti u pripravnosti, a anti-eksplozivne grupe će nadgledati situaciju.


Očekuje se da će Zelenski imati nekoliko bilateralnih sastanaka u Tirani, među kojima su sastanak sa premijerom Albanije Edijem Ramom i predsjednikom Bajramom Begajem.


Nakon samita Ukrajine i jugoistočne Evrope, na kojem će učestvovati i predstavnici balkanske šestorke, u četvrtak će biti održan samit Zapadnog Balkana na kojem će se razgovarati o Planu rasta za taj region.


Očekuje se dolazak i predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, prenose mediji u Srbiji.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook