Novi poslovni krah

Lumiwings obustavio sve letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla

Biznis Klub27.02.24, 09:30h

Lumiwings obustavio sve letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla
Prije obustave pomenutih pet linija, Lumiwings je odustao od letova za Istanbul s kojima su trebali startati 5. marta, a razlog i za tu odluku bila je loša prodaja karata

 

 

Grčka aviokompanija Lumiwings obustavila je sve letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla, nezvanično saznaje Faktor. Ovu odluku saopćili su Upravi Tuzlanskog aerodroma, a kao razlog navedena je loša popunjenost aviona.
 

Podsjećamo, grčka aviokompanija Lumiwings od 18. decembra prošle godine, dva puta sedmično iz Tuzle je letjela za švedske gradove Stockholm i Halmstad, nizozemski Maastricht, njemački Saarbrucken i danski Esbjerg. Sve ove linije od danas su obustavljene.
 

Ugovor MAT-a i Lumiwingsa potpisan je nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2,5 miliona KM kao podršku ovom projektu u vidu subvencije, koja je koncipirana tako da će novcem iz budžeta TK biti pokriveni eventualni gubici aviopkompanije. Nezvanično se saznaje da su 2,5 miliona KM već utrošeni kao nadoknada zbog loših ekonomskih rezultata poslovanja.
 

Prije obustave pomenutih pet linija, Lumiwings je odustao od letova za Istanbul s kojima su trebali startati 5. marta, a razlog i za tu odluku bila je loša prodaja karata.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook