NAKON ŠTO JE OBJAVLJENA NA INSTAGRAMU

Otkriveno ko je poslao jezivu prijeteću poruku 'danas ću pucati po svojoj školi': Priznala istražiteljima...

Hronika26.02.24, 19:35h

Otkriveno ko je poslao jezivu prijeteću poruku 'danas ću pucati po svojoj školi': Priznala istražiteljima...
Zaprimili smo određene informacije i o osobi, tačnije broj telefona sa kojeg je postavljena objava na društvenim mrežama. Odmah smo izašli na teren..., pojasnio je Šiljdedić

 

 

Policijski službenici MUP-a USK, u saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) i OBA provjeravaju prijetnju koja je jutros objavljena na društvenoj mreži Instragram, a odnosi se na status jedne osobe koja je napisala da će "danas pucati po svojoj školi".


Ovu informaciju za medije je potvrdio i Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.


- Policija Unsko-sanskog kantona je u ranim jutarnjim satima zaprimila prijavu od Federalne uprave policije o mogućem oružanom napadu u nekim školama USK. Zaprimili smo određene informacije i o osobi, tačnije broj telefona sa kojeg je postavljena objava na društvenim mrežama. Odmah smo izašli na teren... Dobili smo informacije da je objave na društvenoj mreži postavila maloljetna ženska osoba, sa područja Općine Cazin. Ne radi se o ozbiljnim prijetnjama, nego nesmotrenom ponašanju mlade osobe koja je objavila informacije na društvenim mrežama. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK - pojasnio je Šiljdedić.


Navodno je riječ o 17-godišnjoj djevojčici koja je istražiteljima priznala da je poslala poruku, te da je riječ o šali.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook