Bivši selektor BiH

Baždarević se obrušio na Miloševića: Nije doprinio dobroj atmosferi

Sport24.02.24, 20:05h

Baždarević se obrušio na Miloševića: Nije doprinio dobroj atmosferi
Nekadašnji napadač Partizana je ostvario pobjedu protiv Lihtenštajna (2:0) i poraze od Portugala (0:5), Luksemburga (1:4) i Slovačke (1:2)

 

 

Mehmed Baždarević, bivši selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, govorio je o utakmici, ili utakmicama baraža za EURO koje Zmajeve čekaju u martu

 

Baždarević kaže da je optimista, ali i upozorava.

 

- Sve što se dešavalo bilo je negativno i nije dobro za spremanje ovakvih utakmica. Ipak, mislim da moramo biti svi optimisti, pozitivni, da stvaramo dobru atmosferu. Jer, pobijediti Ukrajinu i poslije još jednog rivala (ako bude došlo do tog finalnog meča, op.aut), nije lako - jasan je Baždarević u razgovoru za Sportal prilikom gostovanja na svečanoj ceremoniji Sportskih igara mladih u Beogradu.

 

Zmajevi su kvalifikacionu grupu J završili tek na petom mjestu, iza Portugala, Slovačke, Luksemburga i Islanda, osvojivši samo devet bodova iz 10 utakmica‚

 

- BiH zaslužuje puno više. Verujem u te momke i reprezentaciju. Bit će jako teško, ali verujem. Možemo proći Ukrajinu koja je veliki favorit u odnosu na nas, ali moramo se dobro pripremiti. Mislim da reprezentacija BiH, ipak, zaslužuje da se nađe na Evropskom prvenstvu, iako to možda nije pokazala u ovim kvalifikacijama.

 

Zmajeve poslije Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre sa klupe predvodi Savo Milošević.

 

Nekadašnji napadač Partizana je ostvario pobjedu protiv Lihtenštajna (2:0) i poraze od Portugala (0:5), Luksemburga (1:4) i Slovačke (1:2).

 

Iz ugla Baždarevića, Savo se nije pokazao kao dobro rješenje.

 

- Rezultati koje bilježi do sada nisu doprinijeli da se stvori dobra atmosfera oko reprezentacije i selektora.

 

- Ponavljam, vjerujem u reprezentaciju i selektora, da će naći najbolje rješenje na kraju. Mislim da možemo da odemo na EURO. To bi bila velika stvar za našu državu, ali i cijeli region - smatra Baždarević.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook