VIDEO/ Izneseni novi detalji na suđenju

Majka ubijene djevojčice: Dječak-ubica je ranije liječen na psihijatriji, roditelji su to krili da ne bi ugrozili ugled!

Hronika23.02.24, 13:47h

Majka ubijene djevojčice: Dječak-ubica je ranije liječen na psihijatriji, roditelji su to krili da ne bi ugrozili ugled!
Nadali smo se da ćemo biti na istoj strani, a ne na dvije. Da ćemo zajedno da žalimo, da saosjećamo u bolu i da zajedno idemo na groblje naše djece. Da imaju osjećaj odgovornosti i da kažu: ”Ljudi, krivi smo, nismo htjeli tako”, rekla je Nina kroz suze

 

 

Suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno Miljane, Vladimira i dječaka-ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro đaka i čuvara škole, nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu, piše Republika.rs.

 

Između ostalih, i Nina Kobiljski je nastavila svjedočenje i ispričala da zna da je dječak liječen u više navrata zbog kriza svijesti, i to u istoj ustanovi u kojoj ga danas vještače. Istakla je da krivi roditelje Miljanu i Vladimira što su zanemarili taj problem sa djetetom.


Ona je poručila braniocima Kecmanovića da njihovo “žao mi je” ništa ne znači i da su majka i otac dječaka morali da nađu način da im se lično obrate.

 

“Nadali smo se da ćemo biti na istoj strani, a ne na dvije. Da ćemo zajedno da žalimo, da saosjećamo u bolu i da zajedno idemo na groblje naše djece. Da imaju osjećaj odgovornosti i da kažu: ” Ljudi, krivi smo, nismo htjeli tako”, rekla je Nina kroz suze.


“Ljudi kažu život ide dalje, ali smo mi stali jer je naša radost otrgnuta. Da li ćemo moći nastaviti sa životom? Kažu i da ti Bog daje onoliko koliko možes da podneseš, ali to je laž jer niko od nas ne može da podnese ovoliku patnju. Treba biti jak i zadržati sposobnost za razum. Ova bol nije kraj uništenja našeg života”, ispričala je Nina Kobiljski u suzama i dodala:


“Ljetos sam pala na ulici, slomila sam zube, bradu, ušivali su me. Mene svi pitaju jesam li izgubila svijest, a ja ne mogu da im kažem da mi srce krvari. Mi smo izgubili djecu koju ne možemo da povratimo, ali smo prigrlili tugu i patnju kao trajne saputnike. Trudim se svakog dana da ono što smo gradili ne propadne kao kula od karata. Mi smo hodajuća tuga, konstantno nam krvari srce. Svako jutro plačem kada vozim i molim Boga da mi da snage da nekoga ne ugrozim”, ispričala je Nina Kobiljski.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook