prozvao ga

Čerkez odgovorio Konakoviću: Nikada nisam ni učestvovao u cijelom ovom procesu

Hronika21.02.24, 17:52h

Čerkez odgovorio Konakoviću: Nikada nisam ni učestvovao u cijelom ovom procesu
Rimac nije dao saglasnost na imenovanje direktora KCUS-a Ismeta Gavrankapetanovića. Konaković je prozvao i Gorana Čerkeza i kazao kako ima prste u ovome

 


Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković danas je u svom zvaničnom statusu na Facebooku prokomentirao i posljednji potez ministra zdravstva FBiH Nedeljka Rimca.

 

Rimac nije dao saglasnost na imenovanje direktora KCUS-a Ismeta Gavrankapetanovića. Konaković je prozvao i Gorana Čerkeza i kazao kako ima prste u ovome.

 

- Bodnaruk i Čerkez i još neki uposlenici su imali svoje prste u ovoj slobodno možemo nazvati aferi. Već dugo vedre i oblače u ministarstvu, bez obzira ko je vlast. Potpisat ću krivičnu prijavu protiv svih aktera na čelu sa Rimcem -  naveo je Konaković.

 

Na ove optužbe samo za portal N1 odgovorio je i sam Čerkez.

 

- To je samo kleveta. Nemam puno šta drugo da dodam. Nikada nisam ni učestvovao u cijelom ovom procesu davanja saglasnosti -  kazao je Čerkez.

 

Podsjećamo, ministar zdravstva FBiH je odbio dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, čime se ovo imenovanje poništava obzirom da je propisano da je za imenovanje obavezna saglasnost federalnog ministra zdravstva.

 

Ministar je naveo nekoliko razloga zbog kojih odbija dati suglasnost, kako iz formalnih, tako i iz meritornih razloga.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook