stižu reakcije

Hadžiomerović skeptično o Dodiku i Putinu: Gluhobilo, jesu li se ovo u aerodromskom skladištu našli?

Front21.02.24, 15:00h

Hadžiomerović skeptično o Dodiku i Putinu: Gluhobilo, jesu li se ovo u aerodromskom skladištu našli?
'A kamo zastave, đe su grbovi i amblemi, trobojke i krivoslavlje?'

 

 

Povodom današnjeg susreta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa Predsjednikom Rusije Vladimorom Putinom u javnosti se već odjekuju prve reakcije. 


Naime, Dodik jedan je od rijetkih evropskih, a i svjetskih zvaničnika koji se od početka invazije Rusije na Ukrajinu susreće sa ruskim i bjeloruskim zvaničnicima. 


Današnji susret im je već četvrti po redu od početka napada na Ukrajinu, a mediji iz RS-a već su objavili i prve fotografije naizgled veoma toplog susreta između dvojice zvaničnika.


Ipak, na fotografijama kao da je nešto čudno i van protokola, a o tome se na svom X profilu oglasio i Bakir Hadžiomerović, poznata medijska bh. ličnost, a sada direktor Javnog preduzeća Sarajevo.


U svom statusu, sa fotografijom u prilogu on kaže:


'Gluhobilo, jesu li se ovo u aerodromskom skladištu našli? 
A kamo zastave, đe su grbovi i amblemi, trobojke i krivoslavlje?
Znatno je bolje Laktašenko prošao sa Lukašenkom.
E, moj Putine, pritajeni dušmane...'

 

 


Kako javljaju mediji, u današnjem susretu Dodik se Putinu požalio mu se na Zapad, sankcije i opoziciju, a pohvalio 'odličnim odnosima' s Vučićem i Orbanom.


“Potvrđujemo dobro odnose koje RS ima i gaji prema ruskoj državi i prema vama. Oni što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji. Pogotovo bez oklijevanja odibijamo da se pridružimo članstvu u NATO. Zapad kad je došao, odmah je privatizovao poslovne banke i sada biraju da li hoće da rade sa nama i to čine iz čistih političkih razloga “, rekao je Dodik za RTRS.

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook