građani prijavili

Detalji novog svirepog ubistva u BiH: Mađar udavio suprugu pa pokušao izbosti sebe...

Hronika21.02.24, 14:47h

Detalji novog svirepog ubistva u BiH: Mađar udavio suprugu pa pokušao izbosti sebe...
Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca

 

 

 

U prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Muškarac je, kako je saopćeno, ubio ženu.


Potvrdili su to i iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji su naveli da je danas oko 11:50 sati dežurna služba Policijske stanice Zapad obaviještena je od građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E. S. T., nastanjeni u Lipnici, ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji javio na video poziv E. S. T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije.


- Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla, i muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći - kazala je glasnogovornica kantonalne policije Adnana Sprečić.

 
Kako saznaje Avaz, ubistvo je počinio Mađar, on je ubio ženu s kojom je bio u braku. 


Radi se o stopostotnom invalidu. Nezvanično, navodno ju je udavio, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo. Navodno se pokušao izbosti oštrim predmetom.


Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca.


 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook