DONIJELA (NE)OČEKIVANU ODLUKU

'Bila sam izvrsna direktorica, vrijeme će pokazati': Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u

Hronika12.02.24, 12:07h

'Bila sam izvrsna direktorica, vrijeme će pokazati': Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u
Nakon smjene potpisala je novi ugovor na KCUS-u kojim se vratila na mjesto doktorice na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo

 

 

Sebija Izetbegović, bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, podnijela je zahtjev za otkaz ugovora o radu.


Kako se saznaje, zahtjev za otkaz podnijela je zbog odlaska u prijevremenu penziju.


Podsjećamo, Izetbegović je smijenjena sa mjesta generalne direktorice KCUS-a prije isteka roka na koji je imenovan, zbog razloga propisanog posebnim propisom odnosno zbog gubitka statusa nastavnika medicinskog fakulteta u rangu redovnog ili vanrednog profesora, odnosno docenta.


Nakon smjene potpisala je novi ugovor na KCUS-u kojim se vratila na mjesto doktorice na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo.


- Ponosna na sve što sam uradila, zahvaljujući vrijednim ljudima koji su mi bili saradnici, bila sam izvrsna direktorica, bez imalo lažne skromnosti. Vrijeme će pokazati, a sud će dokazati, ako Bog da. Nametnuti premijer FBiH (imao je mnogo manje glasova na izborima nego ja) nestrpljiv da se dočepa KCUS-a nametne UO i NO KCUS od sebi podobnih kadrova i inicira moju smjenu, protivno zakonu. Svakako će to imati sudski epilog jer ću ih tužiti - istakla je svojevremeno, a nakon smjene sa čela KCUS-a.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook