Odluka koja je zgrozila mnoge

Vrhovni sud objavio odluku o Severininom sinu: Evo zašto ga vraća ocu

Showbizz24.01.24, 16:01h

Vrhovni sud objavio odluku o Severininom sinu: Evo zašto ga vraća ocu
Ova je odluka jučer zgrozila mnoge, a Severina je dočekala sa šokom

 

 

Vrhovni sud objavio je odluku u slučaju skrbništva nad sinom pjevačice Severine Vučković i poduzetnika Milana Popovića.


Ova je odluka jučer zgrozila mnoge, a Severina je dočekala sa šokom, najavljujući istovremeno daljnju borbu.
 

Naime, presudu Županijskog suda u Splitu kojom je odlučeno da će dječak, za kojeg roditelji imaju zajedničko skrbništvo živjeti s majkom, sada je ovom odlukom Vrhovnog suda RH ukinuta. Prvobitno je dječak trebao živjeti s ocem.
 

Taj je sud, kako je sada javno objavljeno, prihvatio zahtjev za revizijom kojeg je podnio Milan Popović. On je ukazao da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao vještake iako je on to izričito tražio.
 

Zbog toga je, prema odluci Vrhovnog suda, došlo do bitne povrede odredaba parničnog postupka. Propust je, smatra vijeće Vrhovnog suda, napravljen upravo u tome što vještaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu unatoč zahtjevu jedne od stranaka.
 

“Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtijevala da se vještaka usmeno sasluša na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, neovisno o tome što se prethodno općenito izjasnila da na nalaz i mišljenje vještaka nema primjedbi, došlo je do bitne povrede odredaba parničnog postupka. Zato je drugostupanjska presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje”, navodi se u odluci.

 

Inače ova je odluka donijeta još u julu prošle godine, no Vrhovni sud kaže da nema kapaciteta anonimizirati sve svoje presude i redovito ih objavljivati.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook