brojna imena iz bih

Ovo je spisak poznatih kojima je zabranjen ulazak u Srbiju

Showbizz23.01.24, 15:15h

Ovo je spisak poznatih kojima je zabranjen ulazak u Srbiju
Selma je juče zadržana na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju,

 

 

Pjevačici Selmi Bajrami zabranjen je ulazak u Srbiju, ali ona nije jedina ličnost sa javne scene koja ne može da uđe u tu zemlju.

 

Na spisku zabranjenih su reperi Jala Brat i Buba Koreli, pjevačica Jadranka Barjakatarović, starleta Soraja Vučelić, zvijezda Granda Sadik Hasanović, a posljednja u nizu je Selma Bajrami.

 

Selma je juče zadržana na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju, saznao je Tanjug u bezbjednosnim strukturama. Kako se navodi, ona je zadržana na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i odmah ukrcana u avion kojim je vraćena u Sarajevo.

 

Inače, 25. novembra 2023. godine u javnosti je izašao snimak na kojem Selma pokazuje dvoglavog orla, pjevajući albansku pjesmu "Valle Kosovare". Malo je reći da je njen postupak izazvao mnogo negativnih komentara, te se "šuškalo" da će doći do zabrane ulaska u Srbiju.

 

Bubinoj i Jalinoj zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je član obezbjeđenja koji je inače blizak reperima bacio sa bine dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. Ovaj događaj izazvao je i lavinu reakcija, a pokrenuta je i peticija kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju, što se na kraju i dogodilo.

 

Crnogorskoj pjevačici Jadranki Barjaktarović je takođe zabranjen ulazak u Srbiju nakon što je na jednoj političkoj proslavi u Crnoj Gori jasno izmijenila tekst numere, te umjesto "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", pevala "Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije". Jadranka je nešto kasnije vraćena sa srpske granice, kada je iz Crne Gore krenula ka Beogradu, a odluka o zabrani ulaska u Srbiju stupila je na snagu odmah.

 

Starleti Soraji Vučelić je od 2018. godine zabranjen ulazak na teritoriju Republike Srbije, jer se njeno ime našlo na spisku osoba" bezbkednosno opasnih po zemlju".

 

Njoj je zabranjen ulazak u skladu sa zakonom o strancima, na osnovu kog se bez posebnog obrazloženja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbjednosti Srbije i njenih građana.

 

Pjevač Sadik Hasanović iz Srebrenika takmičio se u Beogradu u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Sadik je u 14. sezoni takmičenja prošao sve do finala, a nakon takmičenja je otkriveno da je sa svojim ocem imao bend "Sateliti" i da su simpatizeri i veliki prijatelji sa Naserom Orićem sa kojim su, kako prenosi Telegraf, često pjevali pesme koje potpiruju mržnju prema Srbima.

 

Njemu je doživotno zabranjen ulazak u Srbiju, vijest je obišla Balkan, a on se povukao iz javnosti i sada nastupa po Bosni i Hercegovini.

 

Pjevaču Alenu Mukoviću je u aprilu 2022. godine izrečena mjera zabrane ulaska u Srbiju u trajanju od tri meseca, zbog toga što je, kako je on naveo, u zemlji boravio neprijavljen.

 

Doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin izjavio je da je pjevačici Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama "ponosno pokazivala simbole "Velike Albanije"".

 

On je za Tanjug rekao da svaki pjevač koji bi se slikao sa pozdravom "Zig Hajl" teško da bi održao koncert u Izraelu, zbog čega ne vidi zašto bi pokazivanje simbola "Velike Albanije" bilo "preporuka za estradnu karijeru u Srbiji".

 

- Ne možete pokazivati simbole "Velike Albanije" i uzimati novac u Srbiji. Kome je "Velika Albanija" ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provere -izjavio je Vulin.

 

(Nezavisne/DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook