Prvo je zadržala policija

Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju: S aerodroma vraćena u Sarajevo

Showbizz22.01.24, 15:53h

Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju: S aerodroma vraćena u Sarajevo
Od ranije je poznato da je pjevačica izazvala burne reakcije javnosti u Srbiji nakon što je tokom jednog nastupa u Sarajevu dok je pjevala albansku pjesmu rukama pokazala "dvoglavog orla"

 

 

Pjevačica Selma Bajrami zadržana je na Međunarodnom aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

 

Potom joj, kako je N1 saznao iz MUP-a Srbije, nije dozvoljen ulazak u ovu zemlju. Pjevačica je navodno vraćena za Sarajevo.
 

Razlog nije saopćen, ali je od ranije poznato da je pjevačica izazvala burne reakcije javnosti u Srbiji nakon što je tokom jednog nastupa u Sarajevu dok je pjevala albansku pjesmu rukama pokazala "dvoglavog orla".
 

Mnogi su tražili da joj se zabrani ulazak u Srbiji, ali zvaničnog saopćenja nije bilo. Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić je nakon ovoga bio upitan postoje li osnove za zabranu ulaska u Srbiju pjevačici.


- Mislim da ima razloga za to, kao i za još neke, ali to je nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova i sigurnosnih službi - kazao je tada Dačić za Informer.
 

I sama pjevačica se oglasila poslije svega: 
 

- Svi znate da sam ja "Selma internacionale"! Vi zovete samo kada je neka provokacija. Ja sam Bosanka, porijeklom sa Kosova. Apolitična sam osoba. Volim sve narode. Pjevam svuda gdje me vole. Neću više da razgovaram na tu temu.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook