Američki glumac i političar

Pravila su pravila: Schwarzenegger zadržan na carini u Minhenu zbog skupocjenog sata

Showbizz17.01.24, 19:38h

Pravila su pravila: Schwarzenegger zadržan na carini u Minhenu zbog skupocjenog sata
Kako javlja dnevnik Bild, Schwarzenegger je skupocjeni sat namjeravao u četvrtak u austrijskom Kitzbuehlu prodati na jednoj dražbi u korist jedne klimatske inicijative kojoj je pokrovitelj sam glumac

 

 

Američki glumac i političar austrijskog porijekla Arnold Schwarzenegger zadržan je u srijedu u zračnoj luci Muenchen zbog toga što carini nije prijavio jedan skupocjeni sat, priopćila je carinska uprava.

 

- Schwarzenegger može još tijekom srijede napustiti Muenchen ali sat mora ostati ovdje - rekao je glasnogovornik carinske službe na minhenskom aerodromu Thomas Meister.

 

Prema istim informacijama protiv glumca i bivšeg guvernera Kalifornije je pokrenut kazneni postupak zbog utaje poreza.

 

- Schwarzenegger je bio dužan taj sat prijaviti i ocariniti zbog toga što bi sat trebao ostati u Europskoj uniji - rekao je Meister.

 

Kako javlja dnevnik Bild, Schwarzenegger je skupocjeni sat namjeravao u četvrtak u austrijskom Kitzbuehlu prodati na jednoj dražbi u korist jedne klimatske inicijative kojoj je pokrovitelj sam glumac.

 

Kako nadalje navodi Bild, radi se o satu marke Audemars Piguet čiju je vrijednost sam Schwarzenegger procijenio na 20.000 eura.

 

Prema navodima dnevnika, Schwarzenegger se požalio na "šikaniranje" od strane carinskih djelatnika.

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: Bild)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook