Prepoznajte znakove

Žene koje imaju ove osobine su pravi magnet za psihopate

ŽENA iN14.01.24, 12:44h

Žene koje imaju ove osobine su pravi magnet za psihopate
Ispostavilo se da žene mogu imati određene osobine koje ih čine privlačnijim „metama“ za psihopate

 

Koje osobine žena treba da ima da bi se našla na radaru jednog psihopate?
 

Ako se osjećate kao da ste uvijek u vezi sa toksičnim muškarcima jer su vam ljubavni odnosi stresni, štetni i puni drame, nastavite da čitate ovaj tekst.
 

Ispostavilo se da žene mogu imati određene osobine koje ih čine privlačnijim „metama“ za psihopate. Ovo su sasvim normalne osobine koje nisu nužno štetne (mnoge su čak i poželjne), ali očigledno postoji nešto u njima što se sviđa psihopatama.
 

Visok stepen empatije


Psihopate, sociopate i narcisi imaju veoma nizak nivo empatije. Nasuprot tome, njihove žrtve su često velike empate ili emocionalno osjetljivi ljudi. Empatične žene vole psihopate uglavnom zato što takve žene često (predugo) opstaju u vezi i tolerišu toksičnije ponašanje.


„Pitala sam psihopate kako biraju svoje mete i rekli su da će ispričati tužnu priču o zlostavljanju u ranom djetinjstvu da vide reakciju žene. Oni traže ženu koja je veoma saosjećajna i koja će željeti da riješi njegove probleme“, objasnila je Sandra L. Braun, autorica knjige Žene koje vole psihopate.
 

Briga za druge


Psihopate traže žene koje vole da se brinu o drugima. Možda će potražiti osobu koja je već u djetinjstvu brinula o svojim roditeljima, ili koja voli da spasava životinje, možda volontira da pomogne napuštenoj djeci.
 

Takve žene su pouzdane i spremne da preuzmu odgovornost, ali u isto vrijeme pokušavaju da udovolje drugima. Sve su to osobine koje psihopate traže kod svoje partnerke, jer uvijek mogu da je okrive za svoje toksično ponašanje.
 

Ekstrovertnost

Možda mislite da u vezu sa psihopatom ulaze tihe žene koje su povučene u sebe i ne znaju da se zauzmu za sebe, ali često je suprotno. Psihopate često privlače društvene, hrabre i ambiciozne žene, kojima se „normalni“ muškarci često ne usuđuju ni da priđu.
 

Manipulisanje takvom ženom predstavlja izazov za psihopatu, zbog čega će je još više željeti.


Starije žene

Ispostavilo se da psihopate često ciljaju na starije žene; možda one koji su već razvedene ili koje jure posljednji trenutak da zasnuju porodicu. Takve žene često previđaju mnoge crvene zastavice u vezi, zbog čega ih psihopate često biraju za svoje žrtve.
 

Često se dešava da psihopata odabere i stariju, imućniju damu, koju potom materijalno iskorišćava.
 

Dobar odnos sa ocem

Možda mislite da žene koje ulaze u vezu sa toksičnim muškarcima dolaze iz nefunkcionalnih porodica. Ovo može biti tačno, ali iznenađujuće, čak i žene koje imaju dobar odnos sa svojim ocem mogu biti magnet za psihopate.
 

Žene koje odrastaju uz oca punog ljubavi imaju više povjerenja i teže im je da povjeruju da postoje toksični muškarci. To će im takođe olakšati da povjeruju i predaju se psihopati.
 

Psihopate uglavnom biraju žene koje vole, brižne i odane. Takve žene će najvjerovatnije previdjeti sve crvene zastavice i istrajati u vezi kada su odavno trebale da odu.


Ako se i vi nađete u vezi sa psihopatom, zapamtite da zaslužujete bolje. Stavite sebe na prvo mesto i pružite sebi bolji odnos. Ne možete promijeniti psihopatu, ali možete izaći iz veze koja vam nanosi štetu, piše Aktivni.si.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook