fudbalski incident u grčkoj

Na slobodu puštena još 22 navijača Dinama, ukupno 63, u avgustu uhapšeni zbog izazivanja teških nereda u Ateni

Sport14.12.23, 13:42h

Na slobodu puštena još 22 navijača Dinama, ukupno 63, u avgustu uhapšeni zbog izazivanja teških nereda u Ateni
Hrvatsko veleposlanstvo dosad je pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i drugih putnih troškova za 38 navijača, a izdano je 14 putnih listova


 

 

Iz grčkih zatvora su puštena još 22 navijača Dinama, čime je broj oslobođenih narastao na 63, priopćeno je u četvrtak iz hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova.


Sukladno naputku hrvatske Vlade, putem veleposlanstva u Ateni svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatskoj, kao i mogućnost uplate jamčevine uz kasniji povrat radi ubrzanja procedura, stoji u priopćenju. Ta ponuda nije iskorištena jer je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača. 


Hrvatsko veleposlanstvo dosad je pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i drugih putnih troškova za 38 navijača, a izdano je 14 putnih listova.


Hrvatski premijer Andrej Plenković dan ranije je kazao kako je novčana pomoć pružena 29 navijača, što znači da ju je od njih 22 puštenih na slobodu u četvrtak dobilo njih devet. 


Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu na gostovanju koje im je UEFA zabranila u Ateni, nakon nereda u kojima je ubijen domaći navijač. Od tada se bili u grčkim zatvorima, prenosi Hina.


(FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook