ZVIJEZDA PRED BROJNIM OPTUŽBAMA

'Znaš li koliko sam težak s erekcijom?': Procurili besramni seksualni komentari slavnog Gérarda Depardieua

Nedjeljni magazin09.12.23, 17:03h

'Znaš li koliko sam težak s erekcijom?': Procurili besramni seksualni komentari slavnog Gérarda Depardieua
"Cijeli život sam bio provokativan, pretjerivao, ponekad bio grub... Često sam činio ono što se drugi nisu usuđivali - testirao granice, uzdrmavao prihvaćenu mudrost... Ali nisam silovatelj niti predator", tvrdi glumac

 

 

Najpoznatiji francuski glumac današnjice Gérard Depardieu pod novim je pritiskom nakon televizijskog dokumentarca u kojem se prikazuje kako daje nepristojne komentare o ženama.


U dokumentarcu, emitiranom u četvrtak, 74-godišnju zvijezdu prikazuje se kao seksom opsjednutu osobu na snimanju u Sjevernoj Koreji 2018. godine, prigodom glumčeva putovanja u tu zemlju, prenosi Jutarnji.hr.


U snimci koja je očito nastala tijekom snimanja dokumentarca, glumac više puta posramljuje svoju prevoditeljicu komentarima poput: "Težak sam 124 kilograma. Bez erekcije. S erekcijom imam 126 kilograma". Drugom prilikom pred njom kaže: "Imam gredu u gaćama".


Također ga se može vidjeti u štali s konjima za jahanje kako uz seksualne aluzije komentira zašto tvrdi da žene uživaju jahati.


U programu - dijelu serijala Complément d‘Enquête (Daljnja istraga) na France 2 - koristi se materijal kojim se potkrjepljuju optužbe o Depardieuovom seksualnom zlostavljanju koje su nedavno iznijele brojne žene u filmskoj industriji, piše BBC.


Protiv Depardieua je pokrenuta sudska istraga zbog sumnje na silovanje i seksualni napad 2020. godine, nakon što ga je prijavila glumica Charlotte Arnould.


Problematično djetinjstvo


On negira optužbe te tvrdi da je njihov seksualni kontakt bio sporazuman. Policija je isprva odbacila optužbu zbog nedostatka dokaza o silovanju, ali je sve nakon žalbe ponovno pokrenuto, a Arnould je tvrdila da je bila pod njegovom emocionalnom "kontrolom".


Drugi slučaj pokrenut je prije tri mjeseca, kada je glumica Hélène Darras optužila Depardieua da ju je neprimjereno dodirivao 2007. godine na snimanju filma Disco. Tužiteljstvo je priopćilo da bi slučaj mogao biti odbačen jer je od događaja prošlo previše vremena.


U televizijskom dokumentarcu emitiranom u četvrtak druge su žene govorile o seksualiziranoj atmosferi kad god je Depardieu bio na setu snimanja i o tome da su bile meta njegovih aluzija. One su pričale da je zbog njegovog statusa prevladavala svojevrsna šutnja, što znači da ga nikad nisu provjeravali.


Rođen u Châteaurouxu u središnjoj Francuskoj 1948., Depardieu je imao problematično djetinjstvo prije nego što je došao u Pariz te je ranih 70-ih otkriven kao glumac.


Snimio je više od 200 filmova, a gledalo ga je više posjetitelja francuskih kina nego bilo kojeg drugog glumca osim Louisa de Funèsa.


U dokumentarnom filmu koji je prikazao France 2 također je istraživao tvrdnju - koju je izvorno iznio sam Depardieu - da je kao dječak od samo devet godina sudjelovao u "silovanjima" u Châteaurouxu.


Glumac je tu tvrdnju prvi put iznio u intervjuu 1978. godine, a zatim je to ponovio časopisu Time 1991. kada je Depardieu bio u utrci za Oscara za svoj film Cyrano de Bergerac.


U Francuskoj je u to vrijeme objavljeno da je taj intervju pomogao da se žiri Oscara okrene protiv njega te je ostao bez kipića.


‘Provokativan sam, ali nisam silovatelj ni predator‘


Dvojica Depardieuovih prijatelja iz djetinjstva potvrdila su da je 50-ih smatran mladim huliganom i da je seks bez pristanka u to vrijeme bio uobičajen.


"Ispričao je toliko priča. Izgradio je legendu - ili smo to možda mi učinili umjesto njega - koja ga je učinila mnogo većim delinkventom nego što je zapravo bio", rekao je, pak, Depardieuov brat Alain.


Feministkinje imaju Depardieua na nišanu već nekoliko godina, otkako je pokret MeToo počeo uzimati maha.


U travnju je Médiapart citirao 13 žena - neke anonimno - u online istrazi u kojoj ga se optužuje za neprimjereno ponašanje. Aktivisti su ga, pak, natjerali da otkaže neke javne nastupe.


U listopadu je, pak, Depardieu reagirao otvorenim pismom u novinama Le Figaro. "Cijeli život sam bio provokativan, pretjerivao, ponekad bio grub", naveo je. "Često sam činio ono što se drugi nisu usuđivali - testirao granice, uzdrmavao prihvaćenu mudrost... Ali nisam silovatelj niti predator".


"Ne možete gledati ove intervjue bez osjećaja duboke nelagode i empatije s ljudima koji govore... Ali ono što je prikazano samo je jedna strana. To je medijsko show suđenje", rekao je Depardieuov bivši agent Jean-Louis Livi nakon što je pogledao dokumentarni film, prenosi Jutarnji.hr.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook