situacija u susjedstvu

Kupac primijetio nešto neobično u trgovačkom lancu: ‘Pogledajte ovaj račun’

Biznis Klub08.12.23, 10:23h

Kupac primijetio nešto neobično u trgovačkom lancu: ‘Pogledajte ovaj račun’
Oglasili se iz lanca poznatih supermarkera o cijeloj situaciji

 

U  Konzumu u  Rijeci kupci su prije nekoliko dana primijetili nešto čudno na vagama, objavljeno je 30. novembra na Facebook stranici “Halo, inspektore”. Kao što se može vidjeti na priloženim fotografijama, jedna je težina na vagama gdje potrošači sami vagaju u, a druga je kada se izmjeri težina na kasi. Naravno, naplaćuje se ona veća težina.

 

Mnogi kupci su nakon  objave primijetili da nisu svi pošteni i da je veliki broj kupaca koji će staviti voće i povrće, nalijepiti etiketu, a nakon toga ubaciti još koju jabuku ili narandžu u vrećicu, u nadi da na blagajni nitko neće primijetiti razliku.

 

“Imao je svojedobno Konzum mogućnost da si sam izvaga voće ili povrće i nalijepiš etiketu s cijenom na vrećicu i to se nije posebno kontroliralo na kasi. Ukinuli su to i uveli vaganje na kasi jer su kupci masovno krali. Izvagali bi voće ili povrće, nalijepili cijenu i naknadno dodali jabuku ili dvije, pa ako prođe”, “Ne stojim na strani trgovine, ali ta mušterija neka bude iskrena koliko je još ubacila komada u kesu i mislila da će to proći na kasi. Jedno je vrećica od par dekagrama, a drugo 200- 300 grama više. Pa nije blagajnica dodala koji komad više”, bili su neki od komentara.

 

O cijelom slučaju se očitovao i Konzum.

 

- Ispričavamo se na neugodnom iskustvu koje je kupac doživio u našoj prodavaonici. Uz vaganje na odjelima voća i povrća, interna procedura u Konzumu je takva da se radi dodatna kontrola težine na kasi. Do razlike u težini može doći iz raznih situacija – proizvod nije bio ispravno postavljen na vagu prilikom prvog vaganja, kupac je naknadno dodao proizvod u vrećicu, netko od kupaca prije postojećeg kupca je napravio krivo tariranje vage i slično”, napisali su iz Konzuma dodajući da je zbog takvih potencijalnih situacija imaju dodatnu kontrolu težine na kasi, a ako kontrolno vaganje pokaže razliku u određenom postotku preuzima se težina s kontrolnog vaganja - naveli su iz Konzuma.

 

 

(Dnevno.hr/DEPO PORTAL/af)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook