PRVA EPIZODA 10. DECEMBRA

Pred gledaoce stiže nova bh. humoristička serija 'Princ iz Eleja', mješavina mjuzikla i sitkoma

Mediji07.12.23, 13:39h

Pred gledaoce stiže nova bh. humoristička serija 'Princ iz Eleja', mješavina mjuzikla i sitkoma
Kreatori serije su Elma Tataragić, Dušan Vranić, Enes Zlatar i Amra Bakšić Čamo, a režiju potpisuje Alen Šimić

 

 

Emitovanje nove domaće humoristične serije "Princ iz Eleja" počinje u nedjelju 10. decembra na MY TV kanalu Moja TV platforme.


U seriji snimljenoj u produkciji SCCA/pro.ba u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma "Princ iz Eleja", Miki (Alen Muratović) sa suprugom Kate (Nadine Mičić) vraća se iz Amerike u BiH nakon mnogo godina. Nakon što kupi lokalnu televiziju Kobilja glava koja pušta stare spotove, među kojima je i njegov jedini hit "Golubovi mira", Miki pokuša da oživi nikad pokrenutu muzičku karijeru.


Kreatori serije su Elma Tataragić, Dušan Vranić, Enes Zlatar i Amra Bakšić Čamo, a režiju potpisuje Alen Šimić.


U prostorima scenskog studija Kobilja Glava danas je upriličen i susret sa medijima.

 

princ-iz-eleja-press-1


Enes Zlatar koji je uz scenario radio i muziku, govoreći o ulozi koju muzika ima u ovoj seriji, između ostalog je kazao da je ona jako bitna.


- Mislim da imamo više od 100 numera u seriji u 12 epizoda. Muzika se prožima kroz cijelu seriju - kazao je Zlatar.


Naveo je da je ova serija i jedna vrsta mješavine mjuzikla i sitkoma. Zlatar je također istaknuo da su se u ovoj seriji prisjećali perioda 90-tih i zezali sa svojom generacijom.


Reditelj Alen Šimić kazao je da serija donosi humor koji je drugačiji od onoga na što smo navikli, naglašavajući da je pokušao donijeti nešto svoje u ovu seriju.


- Mislim da smo kroz ismijavanje nekih stvari koje su svakodnevnica, kroz zezanje s nostalgijom ismijavali i svoju poziciju i nemoć - podvukao je Šimić.


Glumac Alen Muratović koji tumači ulogu Mikija - Princa iz Eleja smatra da je ovo prepoznatljiva serija.


- Siguran sam da će gdje god da se ova serija pusti biti prepoznatljivo da je iz Sarajeva. Ima taj neki specifični humor, tu autorinoničnu crtu. Mi smo nekako prepoznatljivi jer nam nije problem da se šalimo na svoj račun. I čak to tretiramo kao sasvim prirodno - kazao je Muratović.

 

princ-iz-eleja-press-3


Uloge u seriji tumačei  Mirvad Kurić, Moamer Kasumović, Džana Pinjo te Mario Drmać, Slaven Vidak, Emir Z. Kapetanović, Mario Knezović, Minka Muftić, Amila Terzimehić, Edin Avdagić, Sanela Pepeljak, Sabit Sejdinović i Admir Šehović.


Autorsku ekipu još čine direktor fotografije Alen Alilović, montažeri Elvedin Zorlak, Redžinald Šimek, Almir Zoletić, Adi Selimović, scenografkinja Sanda Popovac, kostimografkinja Lena Samardžić, kasting direktorica Timka Grin, dizajneri zvuka Damir Prohić, Faris Lukovac, kompozitori Dušan Vranić i Enes Zlatar te šminkerica Lamija Hadžihasanović Homarac.


Izvršna producentica je Lamija Đapo, a producenti su Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo. Seriju je prozivela SCCA/pro.ba za BH Telecom/BH Content lab.

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook