ZLOČIN KOJI TRESE REGION

Detaljno ispričao kako se desilo jezivo ubistvo? Osumnjičeni Velibor Manev satima svjedoči u Tužilaštvu...

Hronika06.12.23, 20:54h

Detaljno ispričao kako se desilo jezivo ubistvo? Osumnjičeni Velibor Manev satima svjedoči u Tužilaštvu...
Svi ostali, osim osobe koja je prevezla osumnjičenog za organizovanje i izvršenje ubistava, krivicu su priznali u Policijskoj stanici i Tužilaštvu

 

 

Osumnjičeni Velibor Manev satima svjedoči u tužilaštvu u Skoplju, a osim njega saslušava se još jedna osoba uključena u istragu, izvještava makedonski portal Skoplje1.


Izvori iz ustanove ukazuju da je Manev, rodom iz Velesa, detaljno ispričao kako su se desila gnusna djela – ubistvo Vanje Gorčevske (Đorčevske) i Panče Žežovskog (74).


Ko je druga osoba koja se ispituje za sada nije poznato. 


Kako piše Skoplje1, zatražili su potvrdu od Tužilaštva, odakle su nagovijestili da se stalno preduzimaju radnje i kada budu dostupne konkretne informacije, bit će saopštene javnosti. Saslušavaju se sva lica koja mogu imati neke informacije, rekli su iz Tužilaštva za ovaj medij.


Za sada je poznato i da je jučer Aleksandar, otac ubijene Vanje, priveden na saslušanje u Tužilaštvo i negirao je sve tvrdnje da je umiješan u otmicu i ubistvo. Svi ostali, osim osobe koja je prevezla osumnjičenog za organizovanje i izvršenje ubistava, krivicu su priznali u Policijskoj stanici i Tužilaštvu.


Ministar iz Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je istakao da je krivična prijava sastavljena na oko 100 stranica. U njemu se nalaze svi detalji – izjave, iskazi, nalazi vještaka, snimci sa sigurnosnih kamera, telefonski spiskovi svih osumnjičenih. Ispituju se i druge naprave koje su oduzete.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook