ZAKLJUČEN STEČAJNI POSTUPAK

Prva modna kuća u BiH i zvanično ugašena: Propast krenula sa smrću njenog osnivača, posao preuzela supruga...

Biznis Klub05.12.23, 15:17h

Prva modna kuća u BiH i zvanično ugašena: Propast krenula sa smrću njenog osnivača, posao preuzela supruga...
Sud je na osnovu uvida u priloženu dokumentaciju utvrdio da je ovo preduzeće platežno nesposobno, čime su ispunjeni uslovi za pokretanje prethodnog postupka za otvaranje stečaja

 

 

Okružni privredni sud u Banjaluci zaključio je stečajni postupak nad modnom kućom "Carmen-line" u stečaju jer ovo preduzeće ne raspolaže nikakvom imovinom.


Stečajni upravnik preduzeća je istakao da "Carmen line" ne posjeduje nikakve nepokretnosti, da nisu vlasnici registrovanih vozila, te da su im obaveze veće od imovine, objavio je Capital.


Na osnovu toga je predložio sudu da zaključi stečajni postupak s obzirom na to da ne postoji mogućnost unovčenja imovine, budući da nema stečajne mase.


Potraživanja u ovom stečajnom postupku prijavili su Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i to u iznosu od 4.627 KM, te Grad Trebinje oko 433 marke.


Podsjetimo, stečaj u prvoj modnoj kući "Carmen-line" otvoren je u septembru ove godine.


Capital je ranije objavio da je Sud na osnovu uvida u priloženu dokumentaciju utvrdio da je ovo preduzeće platežno nesposobno, čime su ispunjeni uslovi za pokretanje prethodnog postupka za otvaranje stečaja.


Inače, propast ove modne kuće krenula je sa smrću njenog osnivača Zorislava Stojića. Posao je preuzela supruga Plamenka sa ostalim članovima porodice, ali je očigledno da je taj gubitak bio početak kraja.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook