Greška ili?

Italijanska premijerka stigla u Beograd, a domaćini po gradu postavili mađarske zastave

Front03.12.23, 19:25h

Italijanska premijerka stigla u Beograd, a domaćini po gradu postavili mađarske zastave
Naime, kombinacija boja italijanske i mađarske zastave je ista, ali su kod mađarske pruge postavljene horizontalno, a kod italijanske vertikalno

 

 

Danas je premijerka Italije Giorgia Meloni u posjeti Beogradu. Na aerodromu ju je dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s buketom cvijeća, a u znak dobrodošlice su postavljene zastave. No, ne radi se o zastavama Italije.

 

Zastave su, kao što se uvijek radi prilikom dolaska stranih zvaničnika, postavljene duž autoputa i većih ulica u Beogradu, kao i ispred Palate Srbije gdje se održava sastanak italijanske premijerke i srbijanskog predsjednika. Ispred Palate zastave su postavljene ispravno, međutim, duž autoputa je nastao problem. Neko iz organizacije je očigledno napravio propust, piše Nova.rs.

 

Naime, kombinacija boja italijanske i mađarske zastave je ista, ali su kod mađarske pruge postavljene horizontalno, a kod italijanske vertikalno.

 

Zastava Srbije je postavljena uzduž, međutim kod italijanske je nešto zapelo, pruge nisu postavljene onako kako bi trebalo (u ovom slučaju horizontalno), pa je naposlijetku to ispala mađarska zastava.

 

Inače, Meloni je na aerodromu dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa buketom cvijeća. Nakon toga je organizovan sastanak u Palati Srbija.

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: Nova.rs)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook