svi vlasnici prodali svoje udjele

Sarajevski Hotel Grand dobio novog vlasnika: Preuzela ga gračanička kompanija, a za direktoricu imenovana...

Biznis Klub02.12.23, 11:53h

Sarajevski Hotel Grand dobio novog vlasnika: Preuzela ga gračanička kompanija, a za direktoricu imenovana...
Prethodni vlasnici hotela bili Alpenland Vermögensverwaltung iz Beča koja je imala 60 posto vlasništva i njen kapital je iznosio 5,1 milion KM, zatim prevoznička firma F.S. Eurotrading Sarajevo i BH Banka sa kapitalom od 1,7 miliona KM

 

 


Sarajevski Hotel Grand ima novog vlasnika, a kupac je kompanija Nasko iz Gračanice, javlja Akta.ba.


Radi se o firmi u vlasništvu biznismena Nasmera Karića, koji je sebe postavio za prokuristu u hotelu Grand, dok je za direktoricu imenovana Advija Karić


Podaci o prenosu osnivačkih udjela – promjeni osnivača društva, promjeni u strukturi osnovnog kapitala društva, lica ovlaštenog za zastupanje – direktora društva, te upisu lica ovlaštenog za zastupanje – prokuriste upisani su u sudski registar Općinskog suda u Sarajevu.


Nasko je postao 100-postotni vlasnik nakon što su svi vlasnici prodali svoje udjele. Prethodni vlasnici hotela bili Alpenland Vermögensverwaltung iz Beča koja je imala 60 posto vlasništva i njen kapital je iznosio 5,1 milion KM, zatim prevoznička firma F.S. Eurotrading Sarajevo i BH Banka sa kapitalom od 1,7 miliona KM.


Firma Nasko se bavi trgovinom na veliko i malo i ugostiteljstvom (restoran i bazeni), transportu, a posjeduje i benzinske pumpe, te stanicu za tehnički pregled vozila. Prošle godine ostvarili su prihod od 33,5 miliona KM i dobit od 1,4 miliona KM.


S druge strane, Hotel Grand ima upisani kapital od 8,6 miliona KM. U prošloj godini ostvario je prihod od 961,7 hiljada KM, te poslovalo sa gubitkom od -3,1 hiljadu KM. Zapošljavao je 19 radnika.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook