FOTO/ Od virtualnog do stvarnog

Zavirite u prvi IQOS butik u BiH: Konceptualna radnja u srcu Sarajeva, u najekskluzivnijoj šoping zoni...

Biznis Klub01.12.23, 17:31h

Zavirite u prvi IQOS butik u BiH: Konceptualna radnja u srcu Sarajeva, u najekskluzivnijoj šoping zoni...
Butik je otvoren od ponedjeljka do subote u terminu 9 -21 sati, a nedjeljom 10-18 sati i namijenjen je isključivo punoljetnim pušačima i korisnicima

 

 


Kompanija Philip Morris International, svjetski lider u kategoriji bezdimne tehnologije, otvorila je vrata prvog IQOS butika u srcu bh. prijestolnice, Sarajevu. Ova konceptualna radnja, smještena u najekskluzivnijoj šoping zoni, označava proširenje mreže dostupnosti i podrške odraslim pušačima koji žele informacije više o manje štetnim alternativama u odnosu na cigarete.


Uz postojeće lokacije širom naše zemlje i online prodavnice, prvi u BiH IQOS butik nalazi se u prizemlju tržnog centra - ARIA mall.

 

iqos-butik-2


- Ranije ove godine predstavili smo virtualni IQOS butik vođeni uvjerenjem da svaki odrasli pušač ima pravo na informacije o manje štetnim alternativama. Sada smo otvorili i fizički butik u srcu Sarajeva kako bismo pružili odraslim pušačima priliku da se direktno upoznaju s našom tehnologijom i proizvodima - naglašava generalni direktor PMI BiH Ivan Trizno.


Butik pruža jedinstveno korisničko iskustvo, i nudi posjetiocima mogućnost da istraže svijet bezdimnih alternativa, saznaju više o IQOS tehnologiji i funkcionalnostima koje donosi, odaberu adekvatan asesoar i korisničku podršku - sve na jednom mjestu.

 

iqos-butik-3


Butik je otvoren od ponedjeljka do subote u terminu 9 -21 sati, a nedjeljom 10-18 sati i namijenjen je isključivo punoljetnim pušačima i korisnicima.


- Riječ je o novom konceptu prodajnog prostora koji pruža jedinstveno korisničko iskustvo i informacije o proizvodima baziranim na tehnologiji zagrijavanja duhana, koje proizvodi ili na bh. tržište distribuira kompanija PMI, svjetski lider u kategoriji bezdimnih proizvoda. Otvaranjem IQOS butika širi se i mreža dostupnosti i podrške svim odraslim pušačima koji žele da se informišu o manje štetnim alternativama u odnosu na cigarete - zaključuje Trizno.

 

iqos-butik-1


U ponudi prvootvorenog butika ovog tipa u BiH je i IQOS ILUMA - najnapredniji uređaj iz IQOS porodice koji zagrijava duhan putem indukcije. Ovaj uređaj koristi nove potpuno zatvorene patrone posebno dizajnirane samo za ILUMA uređaje. IQOS ILUMA nema oštricu i omogućava čistiji način zagrijavanja duhana što znači da eliminiše potrebu za čišćenjem uređaja, dok autostart funkcija automatski počinje da zagrijava patronu kada se stavi u držač uređaja. IQOS ILUMA dolazi u tri verzije za sve cjenovne rangove – IQOS ILUMA Prime - vodeći uređaj potpuno jedinstvenog dizajna, IQOS ILUMA koji je poboljšana verzija dizajna IQOS 3 DUO uređaja i IOQS ILUMA ONE - jednokomponentni uređaj.

 

iqos-butik-5


IQOS je lansiran 2014. godine u Japanu, kao dio inicijative Philip Morris-a za gradnju budućnosti bez duhanskog dima. Danas, IQOS je prisutan na 82 tržišta, a oko 27,4 miliona pušača počelo da koristi IQOS, od kojih je oko 19,7 miliona zauvijek ostavilo cigarete. Cilj kompanije je da bezdimne alternative budu dostupne na 100 tržišta do 2025. godine. Pored toga, još jedan u nizu ciljeva PMI kompanije je da do 2030. godine više od dvije trećine neto prihoda dolazi upravo od proizvoda bez duhanskog dima.


IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za odrasle pušače. 

 

iqos-butik-4

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook