dobro poznato ime policijskim organima

Ko je Jasmin Hasić, čije je saslušanje za danas najavila SIPA: Pucao policajcu u glavu...

Hronika29.11.23, 11:12h

Ko je Jasmin Hasić, čije je saslušanje za danas najavila SIPA: Pucao policajcu u glavu...
Hasić je bio i član uhapšene kriminalne grupe, koja se teretila za razbojništva i krađe

 

Jasmin Hasić, čije je saslušanje najavila SIPA u okviru istrage o pokušaju ubistva zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH Mateja Živkovića već se nalazi u zatvoru. Ovu informaciju za Oslobođenje je potvrdio Rusmir Isak, direktor KPZ Zenica.

 

- Dobili smo obavještenje od SIPA-e da će Hasić biti saslušan. Po njega će doći Sudska policija i odvesti ga na saslušanje, rekao nam je Isak, dodajući kako se Hasić u KPZ Zenica na izdržavanju kazne nalazi od prošle godine.

 

Inače, Hasić je dobro poznato ime policijskim organima. Prije osam godina, prilikom pokušaja pljačke prodavnice Amko komerc na Širokači u Sarajevu, pucao je na Aliju Jašarevića, bivšeg pripadnika Specijalne jedinice sarajevske policije i u tom trenutku direktora zaštitarske agencije Nova Gama.

 

Tom prilikom Hasić je Jašarevića pogodio u glavu, ali srećom povreda nije bila teže prirode. U razmjeni vatre Hasić je pogođen u stomak i uspio je pobjeći kući u obližnje naselje Vranjače. Međutim, zbog gubitka velike količine krvi kod kuće se onesvijestio zbog čega je njegova porodica pozvala Hitnu pomoć, a nakon medicinskog zbrinjavanja je uhapšen.

 

Također, policija iz Istočnog Sarajeva ga je prije tri godine uhapsila zajedno sa Alenom Lulićem i Erminom Rešidovićem. njih trojica su uočeni kako hodaju ulicom sa fantomkama na glavama i pancirnim prslucima na sebi. Rešidović je, zbog raspisane potjernice, bio predat PU Banja Luka, a Hasić i Lulić MUP-u KS.

 

Hasić je bio i član uhapšene kriminalne grupe, koja se teretila za razbojništva i krađe, a čiji je jedan član, Sabrija Avdagić, osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

 

(DEPO PORTAL/af;Foto:Ilustracija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook