pjevačica izazvala brojne reakcije

Ognjen Amidžić o nastupu Selme Bajrami: Da li će je neko ponovo zvati u emisije ili na nastupe?

Showbizz26.11.23, 11:31h

Ognjen Amidžić o nastupu Selme Bajrami: Da li će je neko ponovo zvati u emisije ili na nastupe?
- Ono što nas umnogome razlikuje od drugih je to da mi uvijek prihvatamo sve, ne “udaramo” zabrane, dok druge države u regionu redovno zabranjuju naše izvođače i kada ima i kada nema smisla. I to je kompleksno pitanje koje vuče korjene još iz ‘90-ih - naveo je

 

 


Pjevačica, Selma Bajrami, izazvala je brojne reakcije kada je na jednom svom nastupu pokazala dvoglavog orla, a snimak sa nastupa ne prestaje da se širi mrežama.

 

Selma je nedavno bila gost u emisiji Ognjena Amidžića, koji se oglasio nakon skandaloznog ponašanja pjevačice.

 

– Da, pa vidi, nisam video snimak i mislim da bi najprije trebalo nju pitati zbog čega je to uradila i da je to najprije njena stvar – počeo je Ognjen i nastavio:

 

– Nije prvi put da se to dogodi, a onda voditelji nastave da ih zovu u emisije jer ti pjevači budu popularni, imaju neki veliki hit i to se tako zaboravi. Mi smo doveli u emisije Ninu Badrić koja je na svom koncertu pozdravljala Antu Gotovinu (najprije osuđen u Haškom tribunalu na 24 godine robije zbog zločina nad Srbima u akciji Oluja, a potom i oslobođen svih optužbi). Na ljudima je da donesu svoje odluke o tome da li će Selmu ponovo zvati u emisiju i na nastupe kod nas. Ono što nas umnogome razlikuje od drugih je to da mi uvijek prihvatamo sve, ne “udaramo” zabrane, dok druge države u regionu redovno zabranjuju naše izvođače i kada ima i kada nema smisla. I to je kompleksno pitanje koje vuče korjene još iz ‘90-ih.

 

Na pitanje da li bi trebalo da se takvima udari zabrana izvođačima koji su govorili i govore protiv Srbije, on je odgovorio:

 

– Ja jesam za to da nekada imamo čvršći stav i trebalo bi uspostavili neki standard preko kojeg nećemo ići. Vidimo da mi popustimo kada prođe vrijeme, kada se okolnosti promjene i kod nas počnu da nastupaju oni koji su nešto govorili, ali bi možda trebalo postaviti jasne standarde preko kojih se neće ići – zaključio je, piše Informer.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook