VIDEO/ LET ŽIROKOPTEROM

'Ovo je apsolutni zen': Feđa Štukan i Una Gunjak u fascinantnoj 'avanturi' iznad Sarajeva

Nedjeljni magazin25.11.23, 11:33h

'Ovo je apsolutni zen': Feđa Štukan i Una Gunjak u fascinantnoj 'avanturi' iznad Sarajeva
Feđa tvrdi da je stresnije voziti automobil nego žirokopter... Ovo je apsolutni zen. Fenomenalno je - kazala je Una

 

 

Rediteljica filma "Ekskurzija", ovogodišnjeg bh. kandidata za Oscara, Una Gunjak bila je gošća glumca Feđe Štukana sa kojim se hrabro "otisnula" na let žirokopterom.


Avantura je krenula iz Visokog, a letjeli su i iznad Sarajeva. Uz fascinantan let, bio je to, kako je Feđa pojasnio u opisu videa, "neobavezni razgovor dvoje filmskih radnika na neobičnom mjestu".


Na početku je pojasnio i tehničke pojedinosti koje su važne za let, a potom dodao:


- Trenutno radim projekat sa Unom, jednu seriju, domaću. Međutim, nismo imali prilike da se upoznamo, ni da porazgovaramo, samo smo se jednom vidjeli na kostimskoj probi i par puta na setu... Imao sam želju da je upoznam.


I Una je rekla da joj je žao što se do sada nisu upoznali te da su se nekako stalno mimoilazili. Priznala je da je vrlo uzbuđenja zbog leta žirokopterom, ali da je nije strah i da joj je sve ovo fascinantan doživljaj.


- Ja samo letim za svoj gušt. Imao sam puno posla i nisam stigao da letim ove godine, tako da sam poželio... Malo mi je, znaš... doći iz Sarajeva do Visokog... Dobro, treba jedno pola sata, fino se provozam motorom, ali sad sam se prebacio opet na sarajevski aerodrom pa ću moći i ponekad i zimi letjeti - rekao je Feđa.


Inače, tvrdi da je stresnije voziti automobil nego žirokopter. Odnosno, da automobil vozi samo kad baš mora te da bi rađe vozio i najjednostavniji motor nego luksuzni Ferrari da mu ponude...


- Ovo je apsolutni zen. Fenomenalno je - kazala je Una.


Sve detalje ovog leta pogledajte u videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook