VIDEO/ Hrabar poduhvat

Živ zakopan: Popularni Youtuber sedam dana proveo dva metra pod zemljom

Showbizz21.11.23, 19:23h

Živ zakopan: Popularni Youtuber sedam dana proveo dva metra pod zemljom
Ipak, njegov sanduk je imao osvjetljenje, dovod kiseonika, da se ne uguši, ponio je hranu, pet litara vode, pa čak i male tegove da mu mišići ne bi atrofirali

 

 

James Stephen Donaldson, na društvenim mrežama poznat kao MrBeast, proveo je sedam dana živ zakopan dva metra pod zemljom.

 

U specijalno opremljenom sanduku standardnih dimenzija odležao je čitavu nedjelju, a tokom eksperimenta se pored fizičkih suočio i sa psihičkim posljedicama.

 

Najveći strah većine ljudi je da budu živi sahranjeni. Duboko pod zemljom, bez kiseonika, mogućnosti za izlazak, skučenog prostora i snažnog napada panike zbog klaustrofobije, smrt se čini kao jedina izvjesnost.

 

Zato je James, kad je već MrBeast (gospodin Zvijer - u prevodu), odlučio da pod kontrolisanim uslovima doživi ovo, na pomisao užasavajuće i mučno, iskustvo. Doduše, na ovaj način je želio da dođe do 200.000.000 sabskrajbera na Yutetube- što je i uspio.

 

Ipak, njegov sanduk je imao osvjetljenje, dovod kiseonika, da se ne uguši, ponio je hranu, pet litara vode, pa čak i male tegove da mu mišići ne bi atrofirali.

 

Nakon dva dana počeo je da osjeća posljedice višesatnog ležanja, nedostatka prostora i sunčeve svjetlosti, iako je bio mnogo umoran, nije mogao da zaspi, a i suze bi mu tekle same od sebe. Priznao je da se psihički ne osjeća dobro.

 

Njegova tri prijatelja su ga sve vrijeme nadgledala, komunicirala sa njim, pa čak i zbijala šale kako bi mu podizali raspoloženje, a njegova reakcija nakon nedjelju dana, kada su ga iskopali i kada je uglado sunčevu svjetlost - bila je neprocjenjiva.

 

Iako se James trudio da vježba - koliko su dimenzije staklenog sanduka dozvoljavale - najteže mu je bilo da stane na noge po izlasku. Osjećao se veoma slabo, pa je čak i doktor morao da mu provjeri sve vitalne funkcije.

 

Njegov video na Youtubeu ima skoro 60 miliona pregleda, četiri miliona lajkova i preko 86 hiljada komentara.

 

 
(DEPO PORTAL/mm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook