Prva dama je pretjerala

Hoće li Vučića doći glave supruga i ‘diva‘ Tamara: Srbe sve više živciraju njeni skupi parfemi, krpice i glumatanje

ŽENA iN19.11.23, 19:02h

Hoće li Vučića doći glave supruga i ‘diva‘ Tamara: Srbe sve više živciraju njeni skupi parfemi, krpice i glumatanje
A predsjednik decenijama igra u javnosti ulogu poštenog dobrostojećeg građanina koji se snažno bori protiv te mrzilačke nejednakosti, odnosno protiv tajkuna, onih "odabranih" koje je proglasio za svoje i državne neprijatelje

 

 

Ako nešto očito demaskira Vučićev režim izlažući ga narodu na uvid u pravom svjetlu, onda je to luksuzni životni stil Tamare Vučić. Od smrti prethodne, bivše supruge Ksenije, Tamara igra ulogu prve dame u punom kapacitetu, piše srbijanski list Danas u redakcijskom komentaru.
 

Danas je jedan od rijetkih, slobodnih medija u Srbiji.
 

Pa kažu dalje:
 

Luksuz koji ona ističe možda će njenog supruga koštati vlasti, ali ne zato što je luksuz zabranjen u Srbiji, niti što ga narod ne oprašta i ne prihvaća mirno, kao što je kod Tita i Jovanke Broz u minulim jugoslavenskim vremenima.
 

Aleksandar i Tamara, su uostalom, baš u stilu Tita i Jovanke, išli valjda prvi put službeno zajedno, od vjenčanja prije deset godina, ovog listopada, u državnu posjetu Kini.

 

Nejednakost je međutim, ono što se najviše promijenilo od Titovih do Vučićevih vremena. Postala je toliko duboka, brutalna i beznadežna, da neprekidno drži društvo na ivici mržnje i rata.

 

A predsjednik decenijama igra u javnosti ulogu poštenog dobrostojećeg građanina koji se snažno bori protiv te mrzilačke nejednakosti, odnosno protiv tajkuna, onih "odabranih" koje je proglasio za svoje i državne neprijatelje.
 

Neprekidno godinama priča da je običan čovjek, jede parizer, nosi sakoe koje ima već dugo, sam vozi svoje ne tako skupe automobile...
 

Životni stil Tamare Vučić upravo je prikaz koliko je ta njegova skromnost lažna, i koliko sve jače probija upravo oligarhijska raskoš.
 

Koliko tu nema građanstva nego samo oligarhije, konstatirala je i bivša ministrica Zorana Mihajlović, prigovarajući prvoj dami "gde tačno živite Vi" i usporedivši je sa Marijom Antoanetom, koja posjećuje modne revije i bira skupocjene parfeme, umjesto da se angažira protiv zagađenja prirode i femicida.

 

Što li bi tek mogla građanska desnica da prigovori da je kojim slučajem zaista imamo? Da primjeti da u danima dok se Aleksandar viđa sa svojim prijateljem Emanuelom u Parizu, a Tamara bira mirisnu notu za srpski parfemski brend iz najstarije francuske tvornice (koliko li to samo košta) baš tih dana dakle, izmješta se na inicijativu francuskih diplomata nadgrobna ploča srpskim vojnicima iz Prvog svjetskog rata u Prištini, da ne remeti obilježavanje Dana primirja.

 

Dok su njih dvoje, Aleksandar i Tamara u Parizu dakle, ili na Vinskoj viziji, Srbi na Kosovu, brane jedino goli život, i eto tu nadgrobnu ploču, toliko je vladarski oligarhijski par stigao da im osigura političkih prava.
 

Naposljetku, budući da će ovaj tekst biti od strane režima korišten i zloupotrebljen za politički napad s tezom da je riječ o propagandnom napadu na Vučićevu porodicu, odnosno suprugu predsjednika, napominjemo da nikakav osobni napad te vrste nije ni u primisli, niti je poanta. Ovo je jednostavno životna činjenica.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook