NJOJ JE TO BILA PRVA GLAVNA ULOGA NA FILMU

'Samo smo se jednom čuli': Oglasila se hrvatska glumica koja je sa Lauševićem igrala u kultnom 'Oficiru s ružom'

Kultura15.11.23, 21:54h

'Samo smo se jednom čuli': Oglasila se hrvatska glumica koja je sa Lauševićem igrala u kultnom 'Oficiru s ružom'
Nije on bio samo odličan glumac, s obzirom na knjige koje je napisao, vidi se da je imao i spisateljskog dara. Lijepo je i crtao. Pratila sam njegovu karijeru..., kaže danas Ksenija Paić

 

 

Prošlo više od trideset i pet godina otkako je popularna hrvatska glumica Ksenija Paić sa Žarkom Lauševićem glumila u kultnom "Oficiru s ružom".


Njoj je to bilo prva glavna uloga na filmu, a on je već bio zvijezda u usponu.


- Žalosno je što se o mnogim ljudima govori tek kad odu. Žarko je bio višestruko darovit čovjek. I divan kolega. Sve ove godine, a prošlo ih je puno otkako smo radili skupa, cijelo vrijeme osjećam da sam imala privilegij što sam jednu od mojih najvažnijih filmskih uloga igrala upravo s njim.
Bio je to odličan scenarij Dejana Šorka, njegova je bila i režija. Goran Trbuljak bio je direktor fotografije. Svi smo bili jako uzbuđeni, kao da smo znali da radimo važan film. Zaista smo puno radili. Snimalo se svaki dan i nakon što bismo završili snimanje za taj dan, odmah bismo radili probe za scene za sutradan.

 


Sa Lauševićem nije ostala u kontaktu.


- Život ljude odvede na različite strane. Samo smo se jednom čuli, vrlo kratko. Pozdravili smo se i što može čovjek nakon toliko godina reći preko telefona? Samo smo željeli jedan drugom sreću i svako dobro.
Nije on bio samo odličan glumac, s obzirom na knjige koje je napisao, vidi se da je imao i spisateljskog dara. Lijepo je i crtao. Pratila sam njegovu karijeru, onoliko koliko sam mogla doći do informacija. Kad se vratio u Beograd, doživio je svojevrsnu rehabilitaciju. Puno je snimao. Bila sam sretna zbog toga, bilo mi je drago da Žarko radi ponovo - rekla je Ksenija Paić za Jutarnji.hr.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook