Investicija u proizvodnju

Novi bh. brend i nova radna mjesta: Flaširana voda sa izvorišta naše čuvene rijeke, evo kako će se zvati...

Biznis Klub03.11.23, 10:43h

Novi bh. brend i nova radna mjesta: Flaširana voda sa izvorišta naše čuvene rijeke, evo kako će se zvati...
Investicija koja će u ovom dijelu BiH pokrenuti proizvodnju i osigurati nova radna mjesta

 

 


U Bihaću je u četvrtak organizovano potpisivanje ugovora o dodjeli koncesije za korištenje vode izvorišta Ostrovica u Kulen Vakufu, Bihać u količini od 10.00 1/s, radi njenog pakovanja (flaširanja) i prodaje na tržištu, privrednom društvu Green Water d.o.o. Kulen Vakuf, Bihać.


Ugovor sa koncesionarom je, u ime Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade USK, potpisao ministar Adis Džanić.


- Drago mi je što će simbolično ta voda imati naziv "Una" tako da se nadam da će naša Una biti na policama velikih marketa širom Evrope, nadam se i svijeta. Samim tim to će biti i turistička promocija Unsko-sanskog kantona, kazao je ministar Džanić. 


Rasim Sinanović, vlasnik kompanije Green Water zahvalio je Vladi Kantona na ažurnosti jer  je kompanija u kratkom roku dobila sve potrebne dozvole. 
- Mi idemo svojim koracima, bez kašnjenja, nadamo se brzom pokretanju proizvodnje, kazao je Sinanović.


Napomenuo je da je u toku rekonstrukcija cjevovoda, budući da je došlo do oštećenja usljed elementarne nepogode, a potrebno je prikupiti i još jedan dio dokumentacije. 


Mustafa Ružnić, premijer Kantona pridružio se čestitkama na pokretanju ovog značajnog projekta, investiciji koja će, kako je rekao, pokrenuti proizvodnju i osigurati nova radna mjesta, prenosi Indikator.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još