Ministar na udaru

'Razriješili ste me dok mi je otac bio na aparatima, možda bi sada bio živ...'

Front17.10.23, 17:28h

'Razriješili ste me dok mi je otac bio na aparatima, možda bi sada bio živ...'
Ovo se nije svidjelo bivšoj savjetnici ministra Miloša Lučića, iz prošlog saziva Vijeća ministrara, koji je bio kadar DNS-a kojim rukovodi Nenad Nešić

 

 

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić danas je na društvenim mrežama objavio da je organizirao prijem za Magdalenu Stanojević, magistricu kriminologije i bezbjednosnih studija koja je proglašena najboljom studenticom prvog ciklusa studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

 

- Magdalena je, uprkos mnogim životnim nedaćama s kojima se susrela, poput bolesti oca, koji je kao dijalizni pacijent nedavno podvrgnut proceduri transplantacije bubrega, magistrirala s prosječnom ocjenom 9,66 - napisao je Nešić.

 

Ovo se nije svidjelo bivšoj savjetnici ministra Miloša Lučića, iz prošlog saziva Vijeća ministrara, koji je bio kadar DNS-a kojim rukovodi Nenad Nešić.

 

- Osjetljivo ministar na životne nedaće poput bolesti oca, haha. Jeftino skupljanje poena je počelo! Gdje je bila empatija kada ste mene razrješili dok mi je otac bio na aparatima? Djevojci želim zaista sve najbolje i brz oporavak ocu, a vi se sramite ološi! Jedina sam u tom momentu radila u porodici, snosila sve moguće troškove liječenja koje nije bilo ni malo naivno. Ministre, da, ja sam magistar diplomatije i razrješili ste me!  Moj otac je preminuo.. Svim silama sam se trudila u takvim okolnostima da mu pružim najbolju moguću njegu i pomoć. Možda bi sada bio živ da sam imala više mogućnosti i da sam ga na vrijeme odvela van zemlje. Sramite se ološi koji koristite ljudsku muku i tako skupljate poene, ja više nemam razlog da ćutim! - poručila je Ševkušić.


Ševkušić je prozvala Nešića i zato što nikada nije pristao da zajedno s njom i Lučićem gostuje u tv emisiji.

 

- Umjesto njihovog prisustva urednik emisije i ja lično smo dobijali prijeteće poruke. Jedina stvar koja me držala u tom kabinetu i partiji bio je moj otac koji se borio sa rakom i čije liječenje sam najlakše mogla finansirati radeći tu. Njega više nema ali je iza sebe ostavio sposobnu osobu koja će se boriti ako treba sa najvećim i najjačim ološima kako bi dokazala da to zaista jesu! Nadam se da ministar poslije mojih objava neće plakati jer je izrazito emotivna osoba... Meni nije cilj nikog da rasplačem kao sto ste vi to radili svojevremeno. Ćutala sam na mobing i na mnogo stvari jos.. Ćutala sam jer sam imala bolesnog oca i nisam bila u poziciji da se žalim. Presuđen zlostavljač žena je trenutno Šef kabineta ministra sigurnosti.. Svako dobro Bosno i Hercegovino! - poručila je Ševkušić.


Podsjetimo, svojevremeno imenovanje Ševkušić za savjetnicu ministra izazvalo je veliko interesovanje javnosti s obzirom da je bila nekadašnja druga pratilja Mis planete Zemlje za BiH.

 

Nedugo nakon imenovanja Marina Ševkušić je smijenjena s pozicije savjetnice.

 

Bivšeg ministra Lučića su pripadnici SIPA-e uhapsili krajem 2022. u okviru akcije “Dijamant 2.” Sumnjiči se za krivično djelo zlouptrebe položaja ili ovlaštenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe”- poručili su iz Tužilaštva BiH.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još