KORISNICI SE PITAJU

Šta se dešava? Da li Glovo zaista odlazi iz našeg susjedstva? Generalni direktor odgovara na glasine...

Biznis Klub16.10.23, 14:26h

Šta se dešava? Da li Glovo zaista odlazi iz našeg susjedstva? Generalni direktor odgovara na glasine...
Predani smo poduzimanju svih potrebnih pravnih radnji kako bismo zaštitili ugled našeg brenda i borili se protiv širenja lažnih vijesti - poručuju

 

Kao odgovor na lažne i obmanjujuće informacije koje su tokom vikenda kružile javnošću i društvenim mrežama, Glovo želi kategorički demantirati bilo kakve tvrdnje o prekidu poslovanja u Hrvatskoj.


- Želimo obavijestiti naše cijenjene kupce, partnere i dostavljače koji svakodnevno dostavljaju putem naše platforme da Glovo ostaje u potpunosti predan hrvatskom tržištu. Štoviše, ponosni smo što možemo izvijestiti da Glovo ide uzlaznom putanjom u Hrvatskoj te da naš tim kontinuirano radi na poboljšanju naših usluga, kako bismo ispunili svoju misiju da svima omogućimo jednostavan pristup bilo čemu u gradovima u kojima poslujemo.


Kao odgovor na nedavne glasine, Glovo je pokrenuo istragu kako bi identificirao izvor ove lažne informacije. Predani smo poduzimanju svih potrebnih pravnih radnji kako bismo zaštitili ugled našeg brenda i borili se protiv širenja lažnih vijesti.


Glovo snažno posluje u Hrvatskoj i kontinuirano se razvija, donoseći tako dodanu vrijednost lokalnom gospodarstvu. Poslujući u Hrvatskoj od 2019., Glovo trenutno pokriva korisnike iz 29 hrvatskih gradova, povezujući ih s više od 3000 partnera (restorani, supermarketi, trgovine) i preko 2000 aktivnih dostavljača koji dostavljaju putem naše aplikacije. Sve to uz veliku podršku i predanost tima od preko 50 zaposlenika koji se svakodnevno brinu za dobar rad aplikacije.


Imamo programe za podršku digitalizaciji malih i srednjih poduzeća i novi standard za fleksibilan rad na platformama. Dakle, iako smo još uvijek mlada tvrtka, vjerujemo da pružamo snažan prijedlog za rješavanje promjena u urbanom stilu života, što je također dokazano velikim zadovoljstvom kupaca u vezi s Glovom.


Željeli bismo još jednom potvrditi našu predanost hrvatskom tržištu i zahvaliti svim dionicima našeg tržišta, uključujući partnere, dostavljače, kupce i oglašivače. Vaše povjerenje i podrška ključni su za naš daljnji uspjeh. Glovo je tu da ostane i nastavit će se razvijati u Hrvatskoj, nastojeći ponuditi jedno od najboljih iskustava na tržištu dostave na zahtjev, naveo je u saopćenju Drago Cota, generalni direktor Glovo Hrvatska.   

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još