video/ NAKON POSJETE ANKARI

Je li Erdogan zaista 'prijatelj koji razumije RS'? Dodik: 'Rekao sam im da je Sarajevo odustalo od opstrukcija...'

Front08.10.23, 10:46h

Je li Erdogan zaista 'prijatelj koji razumije RS'? Dodik: 'Rekao sam im da je Sarajevo odustalo od opstrukcija...'
Republika Srpska ima sve više prijatelja u svijetu koji razumiju našu ustavnu poziciju u BiH i ne opravdavaju pritiske dijela zapadnih zemalja - tvrdi Dodik nakon povratka iz Turske

 

 

 

 

Milorad Dodik sumirao je u kratkom videu svoj jučerašnji boravak u Ankari te ponovio neke od svojih stavova, ali i par detalja iz razgovora sa predsjednikom Turske.


Između ostalog, ustvrdio je i kako "Republika Srpska ima sve više prijatelja u svijetu koji razumiju njenu ustavnu poziciju u Bosni i Hercegovini".


- Republika Srpska ima sve više prijatelja u svijetu koji razumiju našu ustavnu poziciju u BiH i ne opravdavaju pritiske dijela zapadnih zemalja.
Našim prijateljima jasno kažem da je Srpska sposobna i spremna da brani svoj integritet i Ustav. Prvo, da o svemu možemo odlučivati bez stranaca. Drugo, da se u praksi vidi kako je Sarajevo odustalo od opstrukcija učešća Republike Srpske u procesu EU integracija u njenom punom kapacitetu - napisao je Dodik.

 


Odmah nakon sastanka sa Erdoganom, Dodik je rezimirao susret u Ankari:


- Juče sam u Ankari razgovarao i sa R. T. Erdoganom o političkoj situaciji u BiH, te uticaju pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari. Na sastanku u Ankari R. T. Erdogan je zahvalio na dolasku na kongres AK partije, te je još jednom potvrdio dolazak u Banjaluku tokom prve naredne posjete BiH.
Razgovarali smo i o političkoj situaciji u BiH, te uticaju pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari. Potvrđena je odlična privredna saradnja Republike Srpske i Republike Turske, kao i nastavak svih započetih projekata, a najavljeni su i novi - napisao je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 157

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još