državna imovina

Cvijanović oštro nakon prijedloga Bećirovića i Komšića: 'Ovo može izazvati još veći nered'

Front03.10.23, 19:43h

Cvijanović oštro nakon prijedloga Bećirovića i Komšića: 'Ovo može izazvati još veći nered'
Cvijanovićeva je istakla da je svima u BiH jasno, uključujući i predlagače, da je ova inicijativa osuđena na propast


 Željka Cvijanović rekla je da je prijedlog zakona o tzv. državnoj imovini koji su uputili bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i hrvatski član Željko Komšić jeftin populizam bez ustavnog utemeljenja i bilo kakvog smisla, prenosi RTRS.

 

Cvijanovićeva je istakla da je svima u BiH jasno, uključujući i predlagače, da je ova inicijativa osuđena na propast.

 

- Baš kao i svaka druga koja se temelji na preglasavanju u okviru Predsjedništva BiH. Njen jedini domet može biti još veći nered i dalje komplikovanje ionako složene političke situacije u BiH - rekla je ona.

 

Cvijanovićeva je naglasila da imovina pripada entitetima i nijedno slovo, a kamoli član Ustava i Dejtonskog sporazuma ne predviđa suprotno - da ona pripada BiH.

 

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović obrazložio je da je, prema predloženom zakonu o imovini, BiH nosilac prava vlasništva, a entiteti i drugi nivoi vlasti u BiH mogu koristiti i upravljati imovinom koja im je potrebna za vršenje njihovih pojedinačnih nadležnosti u mjeri u kojoj su ovlašteni ovim ili nekim drugim zakonom koji donese Parlamentarna skupština BiH.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 108

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još