HERCEGOBOSANSKE ŠUME

Potvrđena optužnica: Direktor optužen da je zaposlio 135 osoba bez konkursa

Hronika01.10.23, 19:37h

Potvrđena optužnica: Direktor optužen da je zaposlio 135 osoba bez konkursa
Tužiteljstvo je u optužnici predložilo izvođenje preko dvije stotine materijalnih dokaza uključujući saslušanje 37 svjedoka.

 


Potvrđena je optužnica protiv bivšeg direktora Šumskog gospodarskog društva Hercegbosanske šume d.o.o. zbog zapošljavanja 135 osoba, mimo natječaja.

   

Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Livnu je za 28. rujna 2023. godine zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženog, bivšeg direktora Šumskog gospodarskog društva Hercegbosanske šume d.o.o Branka Ivkovića.

 

Općinski sud u Livnu je potvrdio optužnicu Županijskog tužiteljstva u Livnu, protiv osumnjičenog Branka Ivkovića radi postojanja osnovane sumnje da je radnjama opisanim kao u optužnici počinio kazneno djelo 'zloupotreba položaja ili ovlaštenja'.

 

Kako se navodi u optužnici, navedenom se stavlja na teret da je u svojstvu odgovorne osobe, u pravnoj osobi, ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, od 7. studenoga 2018. do 20. studenoga 2019. godine, kao direktor poduzeća, iskoristio svoja službena ovlaštenja propisana Statutom društva te suprotno odredbama Zakona o radu FBiH, Pravilnika o radu i Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, bez procedure provođenja obaveznog javnog oglašavanja natječaja za prijem u radni odnos, izravnim zaključivanjem ugovora o radu, izvršio prijem u radni odnos 135 osoba.

 

Nakon prijema, osobe su raspoređene u razne organizacijske jedinice poduzeća: Direkcija društva Kupres, Šumarija Livno, Tomislavgrad, Kupres, Bosansko Grahovo, Glamoč i Drvar.

 

Dalje se navodi da te određene osobe u vrijeme prijema u radni odnos sukladno internim pravilnicima, nisu ispunjavale opće i posebne uvjete u pogledu stručne spreme i radnog iskustva propisanih za radno mjesto za koje su zaključeni ugovori.

 

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo izvođenje preko dvije stotine materijalnih dokaza uključujući saslušanje 37 svjedoka.

 

(FENA/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još