OBAVIJESTILI KUPCE

'Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar...': Malak Farma zatvara dvije prodavnice u Sarajevu, evo zašto...

Biznis Klub30.09.23, 17:20h

'Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar...': Malak Farma zatvara dvije prodavnice u Sarajevu, evo zašto...
Malak grupacija posluje u BiH u više sektora - ima Malak Hotel na Ilidži, fabriku namještaja Malak Janj Donji Vakuf, a posluje i putem firmi Malak Group, Društvo za promet nekretnina, trgovinu i usluge d.o.o. Sarajevo i Malak Invest d.o.o. Kakanj

 

 

Malak Farma donijela je odluku i zatvaranju dvije prodavnice u Sarajevu pod brendom "Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar...", kao rezultat tržišnih kretanja.

 


Od oktobra bit će zatvorene prodavnice na Pofalićima i u Gradskoj tržnici Markale, a odluka je, kako se navodi, donesena s obzirom na izazove u trenutnom ekonomskom okruženju koji zahtijevaju promjene u poslovanju, a kako bi poslovanje ostalo održivo i konkurentno.


- Malak Farma je od samog početka projekat koji je izrazito kompleksan i širokog zahvata na tržištu, sastoji se od: turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede, proizvodnje i prodaje naših proizvoda. Od početka se trudimo olakšati našim dragim kupcima dostupnost proizvoda Malak Farme kroz naše prodavnice i dostavu u Sarajevu. Zbog promijenjene situacije na tržištu, koja se najviše reflektovala na poljoprivredno-proizvodni segment, prinuđeni smo isti optimizirati i ograničiti na ono što je trenutno izvodivo, kako bi projekat i dalje mogao rasti i razvijati se u segmentima našeg poslovanja koje su više obećavajući, te kako bismo mogli nastaviti isporučivati našim dragim kupcima visoko kvalitetne proizvode i usluge - saopćili su iz Malak Farme.


Dodali su da će nastavak kontinuiteta rada biti obezbijeđen u prodavnici  “Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar...“ na Saraj Polju.


Malak grupacija posluje u BiH u više sektora - ima Malak Hotel na Ilidži, fabriku namještaja Malak Janj Donji Vakuf, a posluje i putem firmi Malak Group, Društvo za promet nekretnina, trgovinu i usluge d.o.o. Sarajevo i Malak Invest d.o.o. Kakanj.


Vlasnik ovih društava je Saudijac Saud Shehatha M Alanazi, prenio je Indikator.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još