'Ko se mača laća, od mača i strada'

Stevanović: 'Davno sam gospođama Enri Suljić i Sebiji Izetbegović predvidio kraj kakav upravo doživljavaju'

Front28.09.23, 08:00h

Stevanović: 'Davno sam gospođama Enri Suljić i Sebiji Izetbegović predvidio kraj kakav upravo doživljavaju'
Evo danas, kad to nije isplativo ponovo, naučen životom, poručujem svojim kolegama vijećnicima i funkcionerima u OV i GV, desiće vam se isti scenario za mjesec, dva, godinu, dvije, svejedno je

 

 

 

 


Dragan Stevanović, dojučerašnji zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajevo, a čija je ostavka na posljednjoj sjednici GV prihvaćena, komentarisao je na svom Facebook profilu najnovija dešavanja unutar Stranke demokratske akcije (SDA), tačnije neprihvatanje kandidature za Glavni odbor ove stranke od strane dr. Sebije Izetbegović i dr. Enre Mehmedika-Suljić, kao i skoru smjenu na čelu KCUS-a.


On ima svoje viđenje ove situacije, a u svom komentaru piše:


KO SE MAČA LAĆA OD MAČA I STRADA
KO VISOKO LETI NISKO  PADA


Svojevremeno sam, prije nekih sedam godina na jednom sastanku u MZKS, gospođama Enri Suljić i Sebiji izetbegović predvidio kraj kakav upravo doživljavaju.
Ko silom, spletkama i obiljem laži gradi svoju "moć" na kraju na isti način završi.


I svi oni koji su im tada aplaudirali, klanjali se ili jednostavno ćutali, danas se utrkuju da kažu ono što su znali, ali eto tada nisu smijeli ili htijeli reći (nije im bilo isplativo, a danas jeste).


Ti su danas i najveći kritičari jer valja se dokazati i povinovati novim vjetrovima, to je isplativo.


Sjećam se kako su jedan po jedan moj kolega i kolegica, koji su onako zdušno po Enrinom i Sebijinom diktatu digli ruke za smjenu predsjednika komore Brace Kulenovića, nakon odlaska sa UKCS "hrabro" digli svoj glas protiv terora.


Nisam ja to tada rekao što sam pametniji od njih ili hrabriji, jednostavno naučilo me životno iskustvo kroz djelovanje u prijeratnom SKJ, u JNA i u ARBiH.

 

E evo danas, kad to nije isplativo ponovo, naučen životom, poručujem svojim kolegama vijećnicima i funkcionerima u OV i GV, desiće vam se isti scenario za mjesec, dva, godinu, dvije, svejedno je.


Nemojte reći da vas nisam upozorio na vrijeme.


Od mene za danas dosta! - poručuje Stevanović.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 83

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još