sada i zvanično

Mehmedović kreće u borbu: Podnio sam prijavu kandidature za predsjednika SDA, očekujem da me uvrste na listu!

Front27.09.23, 21:31h

Mehmedović kreće u borbu: Podnio sam prijavu kandidature za predsjednika SDA, očekujem da me uvrste na listu!
Očekujem da Izborna komisija SDA osigura integritet izbornog procesa, jednake uvjete za sve kandidate u prezentaciji svojih programa delegatima Kongresa, kao i jednak broj članova biračkih odbora i posmatrača - poručio je rival Bakira Izetbegovića

 

 

 

 

Šemsudin Mehmedović danas je i zvanično podnio kandidaturu za predsjednika SDA, te se tim povodom oglasio saopćenjem za javnost, koje prenosimo u nastavku.


- Danas, 27. 09. 2023. godine, zvanično sam obavijestio Glavni odbor SDA BiH i Izbornu komisiju SDA, o slijedećem:


Na osnovu člana 57. stav (2) Statuta Stranke demokratske akcije, člana 5.1 stav 2. tačka 2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije, a u skladu sa Uputstvom za izbor delegata 8. Kongresa i predlaganje kandidata za izbor centralnih organa SDA, podnio sam prijavu kandidature za predsjednika SDA koji će se birati na 8. Kongresu SDA.


Prijavu moje kandidature, u skladu sa navedenim članovima Statuta i Pravila izbornog postupka, podržava 19 (devetnaest) općinskih organizacija SDA (spisak pristiglih kopija nominacija dostavljen Izbornoj komisiji SDA u prilogu). U dozvoljenom roku nije bilo žalbi na nominacije, koje su dostavljene Regionalnim i Kantonalnim odborima stranke, kao i centrali SDA.


S obzirom da sam ispunio neophodne uslove da u skladu sa aktima SDA budem kandidat za predsjednika SDA, danas sam, na osnovu člana 5.2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije zvanično uputio Izbornoj komisiji SDA BiH prijavu moje kandidature očekujući da me uvrste na kandidatsku listu za izbor predsjednika SDA.


Na osnovu ovlasti iz člana 148. Statuta i člana 3.7. Pravila izbornog postupka očekujem da Izborna komisija SDA osigura integritet izbornog procesa, jednake uvjete za sve kandidate u prezentaciji svojih programa delegatima Kongresa, kao i jednak broj članova biračkih odbora i posmatrača.


Moju kandidaturu su podržale slijedeće OO SDA: Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Teslić, Kotor Varoš, Čelinac, Skender Vakuf, Banja Luka, Prnjavor, Srbac-Bos.Kobaš, Vukosavlje, B.Brod, Derventa, Modriča, Bos.Šamac, Foča, Rogatica, B.Novi, i Gornji Vakuf - naveo je Mehmedović u svom saopćenju.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još